Meg tudtok győzni?
Jó azért egy felelős normális állatorvos kivizsgálja, mielőtt megműti...
Sajnos ezek a betegségek előfordulhatnak olyan kutyáknál, amik nincsenek ivartalanítva. A kutyusodnak is jobb lesz, mert nem lesz álvemhes, ami megviseli sokszor őket, és nem fog "szenvedni", mert nem szaporodhat, mikor ez neki ösztönös lenne ilyenkor. Neked is könnyebb lesz vele sok szempontból. Nem kell állandóan sasolnod, hogy hol van kan kutya, takarítás stb.
Általában 2féle képpen szokták megélni, legalábbis az én ismeretségi körömben. Az enyém már másnap rohangászni akart, másnak a kutyájára meg a világ összes fájdalma ráborult abban az egy hétben.
Ennyi idős korára már kialakul egy olyan személyisége, hogy túlzottan sokat nem fog változni, maximum picit higgadtabb lesz.
Az elhízástól meg nem kell félni, mert általában akkor híznak el a szukák, mikor agyonsajnálják őket, és tömik jutalomfalattal. :) Persze néha mint pótcselekvés felmerülhet az evés náluk, de ez nem túl gyakori.
Megéri. Nem fog tüzelni nincs vele gond többet. Nem járkálnak utána a kanok. Nem lesz állvemhes. A csúnya betegségek elkerülhetőek.
A kutya személyisége nem fog változni. A műtét ugye altatásban végzik utána kap fájdalomcsillapítót szóval ha fáj is neki akkor csak annyira hogy ne ugráljon és ne szakadjon szét a varrat. Csak akkor hízik el ha nem mozgatod eleget és túleteted.
Műtét után 2 hét van varratszedésig addig van egy kis pihi de utána minden olyan mint régen.
De az a két hét azért nem olyan kellemes. Én nagyon aggódtam a kutyumért. De nem bántam meg.
utolsó, ha elolvasod az előző válaszokat nem egyértelmű?
Nincs állvemhesség-a kutya hasa nő, elindul a tejelválasztás, teje lesz, azanyai ösztönök beindulnak, de hopp kölykök sehol:/ ebből kifolyólag, ha a tej nem ürül ki az emlőből csomók keletkezhetnek, amik később daganatok kialakulásához vezet.
Nem lesz gennyes méhgyulladása- ez alattomos betegség, a legelején nehéz észrevenni és elég nehez is gógyítható, ha korai szakaszban felismerik elég az infúziós kezelés, ha nem akkor muszáj múteni, azt meg a legyengült szervezetével a kutya vagy túléli vagy nem.
+ nagyban csökken az emlődaganat kialakulása, főleg, ha az első tüzelés előtt megtörténik a beavatkozás.
kanoknál
nem őríti meg őket a tesztoszteron, nincs ott a párzási kényszer, nem akar elszökni, lenyugszik, nem lesz annyira domináns se a gazdával, se a többi kutyával szemben, nem fog összeverekedni a vetélytárs kanokkal.
nem lesz hererákja a kutyának.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!