Ivartalanítás előnyei-hátrányai?
Az ivartalanítás előnyei:
- csökken a kóborlási vágy, a szexuális agresszivitás
- csökken a balesetből, verekedésből származó sérülések veszélye, a fertőző betegségekben való megbetegedések esélye
- megszűnhet a rosszindulatú emlő-, méh-, petefészek-, illetve here-, mellékhere- és prosztata daganatok kialakulásának veszélye
- elmaradnak az ivarzással járó kellemetlenségek (vérzés, elszökés, idegen kutyák), vagyis az ivartalanított kedvencek tartása kevesebb problémát okoz a családnak.
- megszűnnek a felfokozott izgalmi tünetek, viselkedési kellemetlenségek (vizelettel történő jelölgetések, nyüszítés, nyávogás, párzó mozgások a vendégek lábán stb.)
- nem kell számolni a nem várt szaporulattal
- állatvédelmi szempontból pedig csökken a gazdátlan, kóborló, éhező és betegségeket terjesztő állatok száma
Az ivartalanítás rutin műtét, teljes érzéstelenítésben, altatásban, steril körülmények között történik.
Fiatal korban, egészséges állatban az altatásnak nem nagyobb a kockázata, mint egy védőoltásnak.
A legújabb tapasztalatok szerint a műtét még több előnnyel jár, ha minél fiatalabban, akár kölyök korban, ivarérés előtt végzik el.
A műtét után egy-két nappal Kedvencünk már ugyan olyan étvággyal eszik és boldogan ugrál, mint annak előtte.
Világszerte több millió sterilizált állattal szerzett tapasztalat a garancia arra, hogy az Ön Kedvencének sem okoz az ivartalanítás károsodást, sőt, csak előnye származik belőle!
Összességében elmondható tehát, hogy az ivartalanított állatok egészségesebben és évekkel tovább élnek, mint a nem ivartalanított társaik.
Mielőbb ivartalanítassa Kedvencét!
Hátránya: semmi
Az előttem szólóhoz kiegészítésként:
Előnye:
- Az ivartalanított állat kevésbé büdös.
Hátránya:
- Értelemszerűen, nem tudod az állatot szaporítani.
- A műtétnek lehet szövődménye, akármennyire rutin is.
- Pénzbe kerül.
- Az ivartalanított állat hajlamosabb az elhízásra, oda kell figyelni mennyit eszik.
"Persze sajnálom, hogy nem élheti meg az anyaságot"
LOL! Az állatok nem emberek, nekik a fialás csupán testi teher, semmilyen pozitív élmény nem társul hozzá.
ja és még pluszba: Az állatoknál az "anyaság" vagy "apaság" nem tudatos, ösztöneiktől hajtva párzanak és gondozzák kicsinyeiket, amikor pedig eljön az ideje, akkor érzelmek nélkül választják le őket.
Egy házi kedvenc nem fog kölykök után vágyódni. Az ivartalanított állat nem igényli a párzást, nem gondol rá, a nőstények nem sóvárognak kölykök után.
2-es vagyok. Még egy pontot kifelejtettem a hátrányoknál:
- A műtét stressz az állatnak: Egy vagy két nap koplalás, ott kell éjszakáznia az állatorvosnál idegen helyen, valamennyi fájdalom biztos van, és a műtét után egy vagy két hétig tölcsért kell viselnie hogy ne nyalogassa a sebet (ez az utolsó gazdaként is elég megterhelő volt nekem).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!