Miért szökik ki?
"párom ragaszkodott ehhez a fajtához, de én foglalkozom vele"
Na akkor előveszed a kedves párod és elkíséred szépen egy kutyaiskolába, hogy őt is és a kutyát is gatyába rázzák, ha már ennyire border kellett neki.
Nincsenek lekötve az energiái, unatkozik. A border collie-nak nagyon kevés az sajnos, hogy sétálsz vele. Ő egy nagyon feladatigényes munkakutya, szinte külön életformát igényel a vele való együttélés, hogy jól működjön. Kutyasuli és valamilyen kutyás sport alapvető nála, hogy fizikailag és agyilag is elfáradjon.
Párod nem nézett utána az általa választott fajta igényeinek?
https://www.youtube.com/watch?v=LbQZ4FGv9ug
Van egy bordered és nem tudod milyen sport illik hozzá? :D
Akkor mond meg szépen a párodnak, hogy ezentúl foglalkozzon ő vele, mert a border, ha egy ro..hadt leírást is elolvasott volna, és nem csak azért akart ilyet, mert felkapott és szép, akkor tudhatná, hogy napi több órás foglalkozást igényel, az egyik olyan fajta, akit a legnehezebb lefárasztani, mert mind testileg mind agyilag bőséges munkát igényel, oké, hogy sétáltatod, meg játszotok, meg tanítgatod, de a border munkakutya, a nyáj őrzésén kívül rengeteg hasznos dolgot meg lehet vele taníttatni, nézd meg youtube-on "Nana the border collie"-t, mennyi trükköt tud...a helyében én is unatkoznék. Nem hogy bordernek, de egy átlag kutyának is kevés ennyi foglalkozás...
Én napi 3 órát foglalkozok érdemileg a kutyával (csak a séta/játék/agyi fárasztás), a bordernek 3x ennyi kell, mármint agyilag legalább..
Annyira bírom, mikor megvesznek egy fajtát, aztán fogalmuk sincs, hogy hogyan kell nevelni/tanítani/lefárasztani, stb.
Más, ha azt írod, hogy úúú egy szaporítótelepről kobozták el, és magunkhoz vettük, hogy ne kelljen elaltatni...de azt írtad, hogy vettétek..szóval...és kétlem, hogy igazi, 100% border collie, gondolom valami jó kis szaporítós egyed..mert ha én elkötelezem magam, hogy 100-200.000 Ft-ot elköltök egy kutyára, akkor nem hasraütésszerűen választok egy fajtát, hanem alaposan végiggondolom, hogy melyik fajtát tudnék maximálisan jól tartani, melyik életmódja felel meg az enyémnek, és melyik illik a legjobban hozzám.
És az a szomorú, hogy nap, mint nap jönnek a kérdések, hasonlóan a tiédhez...mert felelőtlenül választanak..a munkahelyemen dettó ugyanilyen hülyék az emberek, kb. óriás méretű betűkkel ki vannak írva a dolgok, de azért megkérdezik..és még nekik áll feljebb, ha beszólok, hogy ki van írva...szégyellem lassan, hogy magyar vagyok:D Ennyi ostobával körülvéve...:D (*tisztelet a kivételnek)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!