Mi baja lehet a kutyámnak?
Meglepő lesz, amit tanácsolok: állatorvos.
Gyorsan.
Nég ma.
hány éves a kiskutya? Vagy hány hónapos? milyen fajtájú?mióta van nálatok?
kapott oltásokat?
Tejet nem is kell neki adni.
Vidd el állatorvoshoz.
Miért kéne meginnia a tejet?
Miért nem viszed állatorvoshoz?
Miééért?
Remélem eljutottatok állatorvosig, mert mérgezésnek tűnik.
Egyébként az én tapasztalataim:
1. Tejet lehet adni, itt ül mellettem a 13 éves keverékem, az ízületei már nem fiatalok, de egyéb baja nincs. Nem azt mondom,hogy napi 2 literrel, de heti 1-2 nap 2 deci szerintem nincs rossz hatással rá.
2. Mérgezésnek tűnik, mikor megmérgezték a miénket kb. ugyanez volt, bár ő felállt, de nekiment mindennek...
Ha fagyálló mérgezés, akkor (igen így van, ELISMERT ÁLLATORVOS szájából hallottam) alkoholt kell itatni a kutyával.
Ha pedig patkányméreg, akkor tejet(!).
Plusz akár mérgezés, akár gyomorrontás, ajánlott egy gyomormosás, utána széntabletta adagolása, hogy a még bentmaradt méreganyagok ne szívódjanak fel, emellett egy minden méregre kiterjedő injekció, plusz kb. 3-4 féle vitamininjekció. Infúziót is érdemes beadagolni neki, akár minden nap. 2-3 nap múlva veseképet kell nézni, plusz vérképet, a vese és máj értékek miatt. Ezt pár nap múlva lehet ismételni, nekünk itt derült ki, hogy a veseérték nagyon rossz, de még reménykedtünk..1 napig..
De ne gondoljunk egyből ilyen rosszra, lehet csak gyomorrontás, de én a helyedben nagyon sürgősen dokihoz vinném, akár holnap reggel, ha ma nem került orvoshoz...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!