Másokat is kiközösítenek, amiért nem törzskönyves a kutyája?
Nem tudom, hol élsz? A mi iskolánkban senki nem foglalkozik a kutyák irataival. Csak a kutya és a gazda van. Pedig jár oda tenyésztő is, versenyző is.
Kerüld azt a társaságot, ahol ilyenek az emberek. A kutya akkor is az, ha törzskönyv nélküli, ha keverék.
Szia!
Nekem keverék kutyám van. ergo nincs tk-ve, mint ahogy pl a menhelyi kutyáknak sincs!
És a környékünkön van egy kutyafuttató, ahova mindennap járunk, és ott is a kutyák 90%a keverék, mégis mindenki imádja a másét is meg persze a magáét is!
az ilyen emberek presztizskérdést csinálnak a kutyákból, vagy pénzt akarnak csinálni belőlük:S
Akiktől pedig Te vetted a kutyákat, azt a MEOE egyszerüen csak szaporítónak nevezi, nem is tenyésztőnek.
Sztem bármilyen fajtájú kutyával barátkozhattok, nem mindenki ilyen sznob!
Sok sikert:)
Nálunk ez nem így van. A törzskönyves, törzskönyv nélküli és keverék kutyusok mind együtt játszanak, még soha nem volt konfliktus ebből, hogy kinek milyen kutyája van.
Szerintem hagyd ott ezt a társaságot, mert ez a viselkedés, amit feléd tanúsítanak nagyon visszataszító. Keress olyan kutyásokat, akiket nem zavar, hogy honnan származik a kutyád.
Én ezt az egész dolgot gusztustalannak tartom.
Nekem keverék kutyusom van, és nekem többet ér bármilyen kutyánál. Se törzskönyv se semmi, de el nem cserélném fajtiszta kutyára. Attól egy kutya nem ér többet vagy kevesebbet, hogy nincs törzskönyve, vagy épp nem fajtiszta.
Másrészről pedig egy kutya (legalábbis remélhetőleg) nem arra kell az embernek, hogy egy sznob társaságban villogjon vele. Ha csak erre kell a kutya régen rossz.
Szerintem ne add fel! Én lagalábbis úgy gondolom, hogy az, akinek amúgy nem lenne fontos a tk, csak azért keres olyan kutyát (ha jól tájékozott), mert az biztosabb, hogy a fajtára jellemző örökölhető betegségektől mentes...na az biztosan nem csinálná ezt. Az aki ezt teszi úgy gondolja, hogy akkor már a te kutyád mondjuk butább, pedig ez nem így van! Sűt elárulom neked, hogy nekem fiatalon volt már tk-es kutyám, meg keverék -tehát nem tk-es- ás mégis a keverék okosabb volt, könnyebben, gyorsabban tanítható. Szóval ha úgy vesszük a tk. nem minden :)
Nem lebecsülni akarom a tk-et, ill. a tk-es kutyákat ne érts félre! Inkább csak a tk-es kutyával rendelkező gazdikat, természetesen tisztelet a kivételnek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!