Tényleg lelőtték őket a Normafánál?
Én írtam ki kb. egy hónapja a Tényleg kilövik a kutyákat? kérdést. Nem telt egy egy hónap, és tényleg kilőtték... a Normafánál. Azt sem értem, hogy egy olyan forgalmas helyen, mint a Normafa, hogy lehet egy puskát elővenni... ez nem közveszélyokozás?...
Na mindegy, ez van. Még egy hely, ahová inkább nem megyünk.
"a vadállomány és a kutyák védelme érdekében is a gazdáknak pórázon kellene sétáltatniuk az állatot vadászati területen."
A Normafa mióta vadászati terület?
Vagy esetleg ha igen akkor egy ittas vadász kósza golyója eltalálhatja a gyerekemet is???
(egyébiránt nonszensznek tartom, h a kutyák - az ember legjobb barátai - a 21. századra pórázon, szájkosárral megtűrt a múltból itt maradt szükséges rosszai lettek - röhej hogy legálisan sehol nem sétáltathatom a kutyámat póráz nélkül (csak a kijelölt 10*10es kutya"futtatón"))
kérdezővel teljesen egyet értek hiszen bárkit eltalálhatott volna :/ mindig sok ott a kiránduló sétáló ember
szegény kutyusok :(
A kutya találhatott volna el bárkit, vadat vagy embert. A vadász tudja, hova kell lőni, és fényes nappal még remélhetőleg józan is.
Azt tessék megmondani, hogy került a kutya 500 méterre a gazdájától vagy sétáltatójától, póráz és szájkosár nélkül? Fél kilométerre!! Erről talán a vadászok tehetnek, a gazdi meg szemforgatva siránkozik, mintha nem ő lenne a felelős? Én se szeretném, ha túra közben gazdátlan, szájkosár nélküli kutyák rohangásznának körülöttem. A lelövésért az a felelős egyedül, aki elengedte őket 500 méterre.
Üldözték az őzet. Mire utolérik, addigra már késő lőni.
A vadászok nem szórakoztak, a törvény szerint jártak el.
A kutyák gazdájának, illetve a sétáltatást "végző" személynek tessék beszólni, az ő felelőssége. Ez a szó sokaknak a szótárából hiányzik, úgy látom.
Ez van a cikkben:
"két vadász volt a helyszínen, az egyikük hiába kiáltott a kutyák gazdája után. [...] Pár perccel később jelent meg egy ember pórázzal - kiderült, hogy ő sétáltatta szomszédja kutyáit. A kiabálást azért nem hallotta, mert 500 méterrel távolabb volt."
Hol volt ez az ember, és miért?
Ja, egyébként én túrázó vagyok, és egyáltalán nem komázom a vadászokat. Sok borsot törtek már az orrom alá, sok konfliktusom volt velük. De ebben az ügyben nem ők a hunyók.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!