Csak nekem gyanús ez a hirdetés?
Ez egy jó beszélőkével megáldott szaporító. Máskülönben nem csak igény szerint törzskönyvezne... Tudom, mert sajnos én is így jártam, mikor kutyát vettem, csak később jöttem rá, hogy jól átvertek, a szaporítónak mesteri szövege volt, hogyan kell magát tenyésztőnek álcázni. :S És nem kutyagyáros volt.
Nem szabad olyan helyről kutyát venni, ahol a törzskönyvet csak igény esetén adják. Mert normális tenyésztőnél ez alap, ráadásul ha minden klappol, akkor a törzskönyv 5.000 forintjában van, tehát nem ettől lesz drága egy kiskutya.
A legrosszabb eset, mikor a szaporító olyan mesterien hazug, hogy a kutyákat majdnem olyan árba adja, mintha tenyésztőtől lennének a kiskutyák. Sajnos van ilyen... Nagyon alaposan tájékozódni kell a kennel kiválasztása előtt, sajnos tapasztalatból is mondom, és ez a hirdetés egy hasonló példa.
Ismerem a szülőket. Egyik sem bajnok sehol, sem kiállításon, sem versenyben.
Megismételt párosítás: ja, mert együtt vannak, és évente lesz egy alom, nem vigyáznak rájuk.
Igy is elviszik a kölykök nagy részét orvvadászatra, azok megérnek 2-3 évet, aztán kilövi őket a vadász, vagy súlyosan megsérülnek vadászat közben.
Egyébként meg az expressz oldalon tisztességes tenyésztő nem hirdet.
Kedves előző!
Rengeteg TENYÉSZTŐ, sőt MESTERTENYÉSZTŐ hirdet az Expressz-en.
Úgy látszik, Te nem olvasod a hirdetéseket, csak frázisokat puffogtatsz ezzel.
Az Expressz igenis az első számon kiemelt hirdetési oldal szinte mindenütt.
Évtizedekre visszamenőleg a legfelkapottabb hirdetési felület, írottan, és a web-en is.
Éppen azért, mert könnyen elérhető a hirdetés, mindenki ott nézi először.
Gazdasági válság van, a kutya nem üzlet manapság, /tenyésztőne főleg nem/ mindenki ott hirdet, ahol elsőként keresik.
Sziasztok!
Nekem is most született az első havanese almom,és nagy szeretettben cseperednek,sok törődéssel vagyok irántuk.Törzskönyvvel és chippel adom őket,de ha valakinek ez nem fontos akkor gyakorlatilag felesleges mert minek is?!Nem a 4.500-a sok hanem a sok 4.500-a sok.És itt a baj nemcsak a tenyésztőkkel van,attól még nem lesz mindjárt szaporitó aki le sem sz...-ja a kutyát csak életben tartja hogy szüljön.Azzal is van gond,hogy van aki eredményes extra kölyköket akar pár 10-ezerért mégis hogyan?Én is megfizettem anno a kölykök árát,és nem alkudoztam!DE!!!Vettem én kölyköt a Kántorvári Mini Kennelből is sok 10-ezerért,és a kutyám a tenyészemlén nem felelt meg!!!Jah és még csak megbeszélni sem volt hajlandó a dolgot.Attól még imádjuk őt,csak nem éppen hobbynak szántam.A másik kutyusom pedig kit az emberek lehet szaporitónak sorolnának mert igény szerint adta a tk-vet gyönyörű eredményes.Itt a lényeg,hogy a szülők milyenek?Aki tenyészt ott a szülők rendelkezzenek olyan papirokkal amivel kell aztán akinek nem fontos,hogy legyen tk-hát ne legyen CSAK SZERESSE!!!:)és ez a legfontosabb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!