Én szeretnék egy kutyát, de szüleim nem engedik, hogyan vegyem rá őket?
a virágokat el lehet keriteni, nekünk is el volt, amig még élt a kutyánk. arra pedig rá lehet szoktatni a kutyát, hogy a kertnek egy bizonyos részébe végezze el a nagydolgát, pl. a sarkába, ott kevés embert zavar viszont a fű sokkal szebb lesz ott, mint a kert többi részében.
persze az a legjobb megoldás, ha te mindennap elviszed sétálni, és ott oldja meg az ilyen problémákat.
Én is kb 4 évig győzködtem a szüleimet,mire sikerült. Végül az vált be,hogy interneten rákerestem a közeli menhelyekre, és mutattam nekik néhány fotót a gazdira váról legédesebb kutyusokról...Egy Hugó nevű snaucer kölyök lágyította meg a szívüket. :)
Hagyd ,hogy ők válasszák ki a fajtáját.Pl az anyukád biztos jobban örülne a rövidszőrünek,hogy ne kelljen utána olyan sokat takarítani (ha a lakásba is beengednétek) + a rövid szőrű kutyikat kozmetikuhz sem kell vinni.
A nem kiválasztásást is hagyd rájuk,vagy ajáld nekik a fiút,velük kevesebb a gond abból a szempontból,hogy legalább nem maszatolnak össze mindent tüzeléskor :)
Add elő nekik nagy átéléssel,hogy milyen szörnyű sorsa van a menhelyi kutyiknak,és ti meg tudnátok menteni legalább egyet! + fizetni sem kell értük...Ja,és egy kutya össze sem hasonlítható a legszebb virágokkal sem.
És végül ajáld fel,hogy te majd elviszed kutyasuliba, ma már nem is olyan drágák és nagyon hatásosak.(Az ovi,amivel kezd a kuytus pl sok helyen ingyen van)Ott megtanítják neki a legfontosabbakat, hogy hogyan kell sétálni,vagy hogy lehet őket behívnistb stb ...Ez nagyon nagy segítség szerintem!
Most hirtelen ennyi jutott eszembe...Sok szerencsét, remélem sikerül meggyőzni őket. De aztán szeressétek nagyon és tekintsetek rá úgy,mint egy családtagra :)
Velem is ez volt,hogy a szüleim nem engedték.Aztán az a szerencsém,hogy a nagymamám hozott nekünk egy kutyát,és átvittük magunkhoz.Nem tudom miért,de akkor anyukám az volt a feltétele,hogy hallgasson a "Buksi" névre,mert ha nem akkor nem kéri.(Pedig szerintem akkor is kérte volna.)Aztán jó volt,mert a kutya minden nézve hallgatott:D,és végül Buksinak neveztük el.A kérdésedre válaszolva,tényleg nézzetek neten menhelyeket,és a szüleid is nézegessék,és sokat érvelj.Sok szerencsét.
Barbi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!