Bernáthegyi jó választás gyermekeim mellé?
Sziasztok! Van 3 gyermekem. A legkisebb fiam 9 éves.:) Kíváncsi lennék a véleményetekre, hogy jó-e gyerekek mellé a bernáthegyi kutya. Én nagyon hozzájuk nőttem, szomszédban is ilyen kutyus van. Van nagy kertünk, medencével, akár a házba is bejöhetne ha szeretne, bár jobban örülnék ha csak kint lenne. Eddig volt már 2 kutyám, egy bobtail, és egy husky.
Köszönöm a válaszokat!!
Nevelés kérdése. Akár egy amstaff is tartható gyerekek mellett megfelelő gondozással, neveléssel, és persze az sem mindegy, hogy szaporítótól vennéd 20-50 ezerért, vagy tenyésztőtől törvényesen, törzskönyvvel, 8-10-12 hetesen, természetesen az utóbbi a jobb választás. Vagy választhatod a fajtamentést is.
Mit tudnátok nyújtani a kutyának egyébként azonkívül, hogy nagy kertetek van, és bemehetne a házba? Minden kutyának kell a séta!
Szia.
Mi 3-an vagyunk tesók. Bernáthegyi mellett nőttünk fel(többek között). Annál türelmesebb, gyerekszerető kutyát még nem láttam. Hallottam már, hogy úgy is nevezik, a "baby sitter".
Mikor elpusztult, kivétel nélkül mindenki megsiratta a családban. 12 évig élt.
Kalciumot, meg ízület erősítőt kell neki adni pluszban. Meg rengeteget és még egyszer annyit fésülni, fésülni, fésülni.
Menhelyről is jó ötlet. Ott a gondozók segíthetnek nektek kiválasztani a megfelelő habitusú kutyát.
De ha fellépsz a FB-ra, ott van a "Szent Bernáthegyi baráti kör", sokszor szoktak hirdetni ingyen elvihető kutyákat. (Költözés miatt stb...) Oltási, néha még törzskönyvvel is.
A miénk kinti-benti volt.
25N
Köszönöm!:)
Igazából mindenképpen kölyköt szeretnék.:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!