Milyen kutyát ajánlanátok nekem?
Szia!
Egy séta csak akkor elég - bármilyen méretű blökinek -, ha a kertben is megmozgatjátok, azaz játszotok vele rendesen.
Rengeteg gyerekszerető fajta létezik (alapvetően majdnem minden jól szociálizált kutya az), de én a labrador retrievert ajánlanám Neked. Rövid szőre nem igényel különösebb karbantartást, amire amúgy sem nagyon lenne időd kisgyerek mellett :-)
Szívem szerint azt tanácsolnám Neked, hogy nézz körül a menhelyeken, rengeteg kutyus vár gazdára. Nem kell feltétlenül kölyökkutyához ragaszkodni, hiszen azzal rengeteget kell foglalkozni. Szerintem az egészen apró, rágcsálós korból már kinőtt, "kamasz" 8 - 12 hónapos kutya lenne a megfelelő.
Remélem, segítettem.
A gyerekek szeretete szoktatás kérdése, fajtafüggetlen. Az ugatósság függ a fajtától, de rossz nevelés esetén egy alapból csöndes kutya is válhat ugatógéppé.
Én az angol cocker spánielt ajánlom elsősorban.
Ha nagy a kert, akkor komondort, esetleg kuvaszt.
Menhelyi kutyák is szóba jöhetnek, hiszen a menhelyen, fajtamentőknél jól ismerik az állatot, és segítenek megfelelőt választani.
Majd lehet ajánlani fogják a retrivereket (labrador, golden), de ezek inkább sportos családoknak valók.
Télen hol lenne a kutya? Csak mert téli benti tartás esetében sokkal több fajta is szóba jöhet, de én így alapból kizártam a nagyon rövid szőrűeket.
Menhely szerintem is, de még érdemes lenne az illatos úton is szétnézni, ugyanis már ott nagyon másként - értsd: pozitívan, hozzáértően, segítőkészen - állnak a gazdikeresőkhöz.
Napokban találkoztam egy fiatal gazdival, aki aznap hozott ki egy kutyát az Illatos úti telepről és láthatólag jó választás volt:)
Nekem drótszőrű magyar vizsla keverékem van az Illatos útról. Imádjuk, nagyon gyerekszerető! :) Volt, hogy egy vendég kislány a logó nyelvét húzgálta de meg sem mozdult.
Türelmes, nevelhető. A mozgásigénye nagy, de mivel kertben tartjuk hetente csak néhányszor visszük el sétálni. Bent is van a házban, de mindig kint alszik, az idő nagy részét a kertben tölti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!