Mit tegyek? Nem tudom meddig tűrik még. (szobatisztaság)
Lett egy kiskutyám,aki bent van a házban. 1-2 hónapja van nálam,most 8 hónapos,de nem szobatiszta. Vagyis arra a nyűnves pelenkára lett picinek szoktatva,és nem végzi lent a dolgát. Szerintem mondanom sem kell milyen büdös már a szobám is. A pelenka ki lett dobva,hogy ne is lássa, csak az udvaron van kint. Leviszem óránként-kétóránkét,mikor tudom,hogy 'na lassan dolog van',de képes addig tartani és menne haza.
Megpróbáltam már azt is,hogy addig kint hagyom míg nem végzi a dolgát,de 3 óra után kénytelen voltam bevinni,mert már szétfagyott.
Bármilyen tanácsot szívesen fogadnék,mert se neki se nekem nem jó ez így,hogy úgymond a saját helyére piszkít. Minden nap többször felmosom a helyet ahova wc-zni jár,hogy ne érezze a szagot. Meg ha látom,hogy végzi a dolgát kapom fel és viszem ki,kint pedig megdicsérem,de semmi nem segít.
Attól félek,hogy a szüleim ezt nem sokáig fogják tolerálni. Lassan nem tudom,hogy a szüleim,én vagy a kutya fog hamarabb megbolondulni ettől.
Ezt linkelni fogom minden kutyapelenkásnak.
Figyelj, mostmár mindent jól csinálsz, idő kérdése. Próbáld meg hogy addig lent maradtok míg nem pisil ott. Most azt hiszi fent a természetes, hosszú folyamat lesz leszoktatni. róla. Kitartás!!!
Köszönöm a válaszokat!
Linkeld is,mert borzasztó. Ebbe a házba kutyapelenkát biztos nem teszek be,mikor idekerült akkor amit az előző gazdija adott azt használtuk el,de pfu,mellé folyt a pisi,átáztatta a parkettámat (fekete lett egy foltba) és még pluszba büdös is volt. Else tudom képzelni,hogy egy nagyobb testű kutyával,hogy bírják azok akik bent tartják peluson a kutyát.
Nyáron még lehet működne is,mikor lehet szellőzteni,de télen a melegbe ez a pisiszag.. gondoljatok bele,elmegyek itthonról pár órára és addig milyen szag lesz bent.
Felejtsétek el a kutyapelenkát,meg mindenki másnak is ajánlom,itt az élő példa rá,hogy miért baromság.
Folytasd így kitartóan kérdező,szerencsétlen kutya totál össze van zavarodva,több idő kell neki,amíg megérti.
Átlagban egy 8 hetes kölyök 2 hónap kell a 100%-os szobatisztasághoz.Na a te kutyád baromi nagy hátránnyal indul,lehet 4 hónap is,mire megérti végre.
Hozzánk is került így kutya 8(!) hónapba telt,mire baleset nélkül szobatiszta lett...
Én is sajnálom a kutyát,mert tudom,hogy neki sem jó ez így,csak nem tudom,hogy vehetném rá,hogy odakint tegye a dolgát?! Egyetlen egyszer kakilt kint a 2 hónap alatt, egyszer!
Beszéltem a gazdával,azt mondta semmi trauma nem érte őt,amiért ne végezné a dolgát,azt mondta picinek is ugyan ezt csinálta,hogy sietett hazafele. ( bár szerintem nem is volt céljuk kintre szoktatni,egyszerűbb volt a pelus)
Szerintem az egyetlen bombabiztos módszer, amivel hetek alatt szobatiszta lesz a kutya, az a boxos módszer. Veszel egy kényelmes, megfelelő méretű szállítóboxot a kutyának, amiben a szoktatás ideje alatt lakni fog, teszel bele takarót és tetszőlegesen játékot. Leviszed a kutyát 1-2 órára vagy éppen ameddig van időd az udvarra, szaladgálj, játssz vele, fáraszd le minél jobban, ha nem végzi el a dolgát vidd fel a lakásba és mielőtt elengednéd bezárod a boxba. A kutyáknál ösztön, hogy nem ürítenek a fekhelyükre, így valószínűleg tartani fogja. 1-2 óra eltelte után kiveszed a kutyát a boxból és megint leviszed(egy percre se tedd le a lakásban), ekkor már nagy eséllyel annyira kell neki pisilni, hogy odakint végzi el a dolgát, ha viszont mégsem, akkor megismétled az előbb leírtakat.
Ezt nagyjából 2 hétig ha következetesed betartod, akkor addigra a kutya meg fogja szokni, hogy odakint piszkítson és utána fokozatosan ki lehet szoktatni a boxból. Természetesen jutalmazni, dicsérni kell, ha odakint ürített, és nagyon fontos, hogy ne jelentse a séta végét az, hogy ő elvégezte a dolgát, utána még mindenképp játssz vele egy kicsit odakint.
Kicsit radikálisnak tűnhet ez a módszer, de ha jól le van mozgatva a kutya, akkor odabent úgyis pihenni fog és ha rendesen követed azt, amit leírtam pár hét múlva már egy szobatiszta kutyád lesz, ezzel a kutya és és te is sokkal jobban jártok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!