Ez vajon mitől lehet?
Lehet tüdőgyulladás? A kutyusom olyan 10 év körüli és tegnap óta nagyon levert! Alig eszik, láza nincs, de a levegőt felszínesen, kapkodva veszi. Reggel alig akart kijönni a házából, nagyon remegett. Adtam neki fél-fél algopirint. A doki este 6től van. Tudok még tenni érte addig valamit?
Válaszaitokat köszönöm.
Először is néz meg, nem ment-e bele semmi az orrába, nem akadt-e semmi a torkán, nem váladékozik- e a torka, orra. Tapintsd meg a gyomra tájékát, győződj meg róla, hogy puha, rugalmas, nem pedig kemény és felfújódott, mert ha igen, akkor bélcsavarodása van, azt pedig műteni kell. A fölfújódott gyomor nyomhatja a tüdőt, ez is lehet probléma. Tapintsd ki a pulzusát, normális-e, nem lassabb, nem gyorsabb-e, mint a megszokott.
Hallgasd meg a lélegzetvételét, nem szörcsög-e, nem hallasz-e esetleg vizet a tüdejében.
Ha valamelyik tünetre is van gyanú, hívd fel az állatorvost még akkor is, ha csak este rendel, mondd meg neki, hogy ez meg ez van, nagyon rosszul van, és jöjjön ki.
Sok sikert, mihamarabbi gyógyulást!
Nagyon szoritok a kutyusodnak, remélem mihamarabb kiderül a baja.
Mindenképpen hivd fel az állatorvost, egy jó orvost bármikor el lehet érni telefonon, és kimegy megnézni. Ha nem sikerül, keress egy másikat, ha tudod vidd be a lakásba, legalább a jelenléteddel nyugtatod egy kicsit.
Jobbulást, majd irjál hogy mi lett.
Sziasztok! Aranyosak vagytok hogy igy érdekel titeket! Köszönöm!
Elvittem tegnap, mondta hogy a hasa jó, megnézte a szemét, kérdezte hogy volt-e benne mostanában kullancs (ezt elfelejtettem leirni, hogy pont tegnap reggel vettem ki belőle egy hatalmasat)... szóval volt benne. Mondta, hogy a kullancs és megfázás külön külön sem jó, együtt meg pláne nem, de kapott egy szurit mindkettőre. Ma viszem vissza, most megyek megnézni hogy hogy van. Este hányt szegénykém, de a doki mondta, hogy ne ijedjek meg. A házát kivül-belül jó melegre megcsináltam.
Köszönöm mindenkinek aki szorit, remélem meggyógyul, már 10 éve van velem :) L/22
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!