Mért nem lehet normális hangnembe válaszolni?
Igazad van, nem kellene őket egyből leparasztozni. Viszont egy kis fejmosást megérdemelnek.
Amúgy szerintem az ilyen kérdések fele kamu, nem hinném, hogy van olyan buta ember, aki több napja elnézi, hogy az állata szenved. Vagy csak reménykedek?
Le kell hordani a válaszadókat is olyankor. :DD
Egyébként néha én is beszólok a kérdezőnek, bár általában megpróbálom higgadtan elmagyarázni a dolgokat (de minek, amikor legtöbbször úgysem értik meg).
De ahogyan néha már nekem is elegem van, úgy másoknak is. S mivel sokan vagyunk, ha mindenki csak heti 1 alkalommal válaszol durván, akkor is sok lesz.
Amúgy pedig sok kérdés már túlmegy egy bizonyos tűréshatáron és nem tudja megállni az ember, hogy ne ossza ki a síkhülye (nem tudatlan, hanem tényleg szörnyen gyökér) kérdezőt.
"míg ha nyugodtan megmondod neki, rendes érvekkel, hogy mi a helyzet talán el is gondolkozik a tanácsodon, ebben a példában mondjuk, hogy orvoshoz kéne vinni az állatot."
:-DDDDDDDDD Igen, az esetek kb. 5-10 százalékában valóban elgondolkozik a kérdező.
Amúgy hiába magyarázol neki kedvesen, és mutatsz még linkeket is, hogy hol tud utána olvasni, legtöbbször elkezd szövegelni, hogy de ő inkább úgy csinálja, ahogy eredetileg akarta, hiába mondtuk, hogy azt ne tegye, ő jobban tudja... És képes belekötni a jó válaszokba, amiket tudományos kísérletekkel támasztottak alá, tehát azok tények. De nem, ő szerinte az nem úgy van, mert furcsán hangzik, nem tudja elképzelni...
Az ivartalanításra is mindig van valami kifogás, pl. neki azt mondta az állatorvos, hogy ha nem szül a kutya, akkor rákos lesz. Hiába írogatunk, hogy ivartalanítással sok betegség elkerülhető, ő akkor is az állatorvosnak hisz, hiába írt be itt 40 ember. Nem, ő még másik állatorvost sem hajlandó megkérdezni... És ez megy minden egyes nap! Szóval nem ezek a ritka esetek.
Ma éjjel is tanácsoltam valakinek valamit, mert nagyon aggódott. Erre délután még mindig itt kérdezgetett, hogy akkor mi legyen. Sz@rt se csinált, csodálom, hogy nem halt meg addig az állat. Pedig ő gyors választ kért...
Én mondjuk nem szoktam olyan fröcsögő szájjal lefolytatott vitákba belemenni, ami több oldalon keresztül húzódik és nincs köze a kérdéshez. Max. a kérdező egy-egy butaságára reflektálok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!