Mi ez a szokás a kiskutyámnál? Miért csinálja?
Rossz szokás, uralkodni fog rajtad, ezen a te érdekedben is változtatni kellene olvasd le ezt: [link]
Sok sikert, és állatként kezeld
Szia.
Az én kutyám is hasonlóan viselkedik. Bármikor meglát mindig nyalogat, főleg a kezem, és éjszaka ha lefekszünk aludni, mindig feljön és megnyal hogy hogy vagyok, jól érzem e magam. Ezt azóta vettem észre rajta, mióta beteg voltam (műtöttek), és azóta ilyen. Tehát egyszóval a kutyád csak azt nézi, hogy minden rendben van e veled. A kutyád nagyon szeret téged, és nem akar elveszíteni. Én is most nemrég jöttem rá. :-)
Én utálom a Fennel könyvet de igazat adok az előző hozzászólónak, a kutyának tényleg nem az ágyban a helye és ha felengeded akkor is csak a lábad alá, ne a fejed felé! Bár te már nem fogod tudni átszoktatni, csak véglegesen kitiltani az ágyból. Kiváltságos helyzetbe hozod és ez nem jó. Minél később szoktatod le róla, annál nehezebb.
A kéznyalogatás természetes, szeret téged, hisz veled él, te vagy a gazdája. Az enyém is állandóan ezt csinálja.
a kutyád rossz helyen alszik .
még a hálóba sem szabadna beengedni !
azért nyüszít,mert szorong .
túl szoros a kötődés,és símán kihasznál téged :
ő jelez-te reagálsz rá ( előveszed a kezed ,hogy ő megnyugodjon ! )
kölyök még, tehát hamar átszoktatható .
ha,meg nem ?? , azt majd a saját károdon megtanulod később
!!!!
rendszer, időpontok kialakítása, megfelelő motiváció ( jutifalat ),és következetesség !
talán egy kicsit nem kutyaként viselkedsz vele ??!!
neki ez nem jó,és neked sem lessz jó !!
Az azért túlzás, hogy a kutya a hálóba sem mehet be!
Na szóval szépen leterítesz egy plédet az ágyad végébe, a lábad alá. Megtanítod neki, hogy az a HELYE. Értenie kell a szót (ülj a helyedre, feküdj a helyedre, ha rosszat csinál: húzzál a helyedre). Onnantól, hogy ez tudatosult benne, este egyszerűen lefekteted oda és kiadod a parancsot, hogy ottmaradsz. Amíg nem tudatosul benne, hogy mit akarsz addig esténként ugyan úgy fel fog kúszni. Attól még, hogy kómás vagy, felkelsz rá, erőt kell venned magadon, hogy kinyújtsd a karod és letedd a földre (ha kistermetű)és megszidd pár szóval.
Mikor arra gondolsz, hogy a kutya a gyereked, jusson eszedbe, hogy egy gyereket is meg kell nevelni, nála is ugyan úgy el kell érni, hogy rájöjjön, te vagy a főnök. Ezt a kutyánál is csinálhatod érzéssel, sok kedveskedéssel de ha kell, erélyesen! A te kutyádnak most az utóbbira van szüksége. Később kifizetődik a dolog, hidd el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!