Vélemények a dobbermannról?
Két ledvencem közül az egyik. Imádom. Gyönyörű kutya, tervezem, hogy majd lesz egy ha önálló leszek! Nekem a fekete-vörös tetszik, de a többi is szép. Szeretnék vele majd dolgozni is! Egyszerűen sugárzik belőle az erő és a nemesség! Sok az előítélet róla, de tudom, hogy hozzáértő foglalkozással remek kutya lesz belőle! Én nem fegyvernek akarom a kutyám meg hogy ijesztgessek másokat, de nagyon imponál nekem a kemény kinézete és remélem, hogy belül sem olyan kutya aki mindenkit szeret, mert az nem annyira tetszik.
Lehet, hogy ez a rész nem fog tetszeni, de én csakis kupírozottan és csonkolt farokkal akarom ezt a kutyát, de legalább csonka farokkal! Mert ha természetesre meg van hagyva akkor ronda! Úgy néz ki mint egy agár vagy kopó! Amik szép kutyák, csak ne a dobi nézzen ki úgy! A farkát 1-2 napos korban csinálják, és utána már szopik is újból a kicsi. És az életben sincs semmi hátránya, mert most is van csonak farkú kutyám (így született) és gyorsabban fut mindnekinél stb. A fülére sem fogom sajnálni a pénzt egy jó orvosnál ha még akkor meg lehet csináltatni. Én sosem láttam kutyát aki ettől szenvedett volna. Inkább legyen kupírozott és boldog mint lógó fülű, de boldogtalan, vert, szaporított vagy láncon tartott kutya! Ez az állatkínzás.
Ugyan az amit a rotis kérdéshez írtam, én voltam az édibédizős:)
Azért részesítem őket hátrányban a rotikkal szemben mert csak kupírozott füllel szépek igazán, nekem pedig nem lenne szívem ilyet tenni egy kiskutyával. Nem ítélem el a dolgot de a sajátomnak nem vágatnám le egy testrészét sem.
Azt írod: sosem láttál kutyát, aki a csonkítástól szenvedett volna. Sajnos nem tudnak beszélni, így nem tudják elmondani... Nem véletlenül tiltottak be minden csonkolást! Javaslom próbáld ki: vágasd le egy ujjadat vagy a fülcimpádból egy darabot. Szerintem megváltozna a véleményed.
Egyébként csoda kutyus a dobi, intelligens, könnyen tanítható és igazán nemes küllemű (csonkítás nélkül is!!!)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!