A lánykutyámat a vérzés elmúlása után vigyem fiú kutyához?
Kis kutyákat szeretnék.
PULI kutyám van
Kis kutyákat szeretnél?Puli fajtamentést keresd az ügyben.
Ha az alapokat nem tudod,mi a fenének akarsz szaporítani?
Puli is van sintértelepeken,menhelyeken bőven.
Ők is úgy születtek valaha,hogy "minden kölyöknek biztos,hogy lesz gazdája,sokan jelentkeztek már előre".
Nem szaporítani szeretnék, hanem szeretném, hogy legalább egyszer legyenek kiskutyái.
Amúgy gondoltam, hogy lesz olyan aki leugat. Már vártam!!!
Köszönöm az első válaszolónak a választ!
Miért szeretnéd,hogy egyszer legyenek kiskutyái?
Bevetted azt a baromságot,hogy egyszer szülnie kell?
ha magadnak akarsz kölyköt,hidd el,nem olyan lesz,mint az anyakutya klónja.
Szia!
Látom, már megint nem a kérdésre válaszolnak a kedves válaszolók.
Általában a tüzelés 9-18-ik napjáííg termékenyek a szukák.
Ilyenkor a vérzés felhígul, van, amelyiknél abba is marad.
A kan kutya nagyon jól tudja, mikor is van itt az ideje a párosodásnak, a szuka pedíg félrecsapja a farkát ilyenkor, és magához rngedi a kant.
Az első fedezést érdemes megismételni 1 nap kihagyással, de így is előfordul, hogy üres marad a szuka.
A fedezéstől számított 58-63 napra születnek a kiskutyák.
Üdv.
Szia!
ezt megkérdezheted egy állatorvostól v egy tenyésztőtől is. Mert ugye onnan van a kutya? vannak oltásai, féreghajtva van, szűrői vizsgálatok, törzskönyves stb., stb. ??
A kiskutyákat beoltatod , féregtaleníteni fogod? Jó minőségű tápon neveled majd? ha netalán lenne valami komplikáció szülés ( fialás) közben akkor viszed majd orvoshoz? A szuka kutya mennyi idős.
Ja és egy aprócska hiba amivel nem vagy tisztában. A nőstény kutyát szukának és nem lánynak hívjuk.
Lehet kicsit nyers voltam.
Ja és még annyit hogy régen én is akartam a törzskönyvetlen kutyámnak kicsiket. De megnéztem egy menhely honlapját és egyből lemondtam róla. Ugyhogy gondoldd át.
Szia.
Szerintem azért nem tesz jót egy kutyusnak, ha egész életében 1x sem lesznek kölykei. A legtöbb embernek is az az életcélja, hogy legalább 1 gyereket felneveljen. A kutyáknál miért ne lenne így?! 1x ellesd le, ha jó a harapása és jó adottságokkal rendelkezik. Biztos van a netem olyan oldal, ahol leírják, a standard-eket. Ha annak megfelel a kutyád, és tudod, hogy a kicsiknek tuti lesz gazdiuk, és a kötelező legalább 1 oltást és féreghajtást ki tudiod fizetni az akár 5-6 hanem több kicsinek (oltásonként minimum 5000.-), és ha esetleg császározni kell a szukát, az is belefér a keretbe, akkor a 3.-4. tüzelésnék pároztasd be. Réka
Réa látom mindenhol soztod az észt! Az ember akar gyereket! A kutyának csak ÖSZÖTNE van. Ő akkor is d*g ha kell ha nem! Nem akar sem párzani sem szülni! Csak épp muszáj neki, mert az ösztöne ezt diktálja! Csodáltos lény a kutya, de nem ember aki gyereket tervez és vágyik rá! Olvas el egy-két könyvet, tájékozoódj mielőtt kutyásnak hiszed magad...
A kutyának semmi szükéseg a fájdalmas, megerőszakolós párzásra, sem a szülésre, és kiskutyanevelésre sem. Nem lesz tőle egészségesebb. A ivaros állatokat veszélyeztető betegségek ugyanúgy sulytják, akárhányszor szül! Ugyanúgy méhgyulladásos lesz, emlőrákos, álvemhes mint egy nem elletett szuka! Ha egészségesebb kutyát akarsz akkor ivartalaníts. Ezekre a betegségekre ez az egyeten gyógyír!
Ha nem törzskönyves a kutyád, akkor nem tudod biztosítani hogy a kölyköknek megfelelő helyük lesz! Mert honnan tudod, hogy akinek odaadod, nem dobja ki, nem elletei minden évben, nem költözik el, nem lesz-e allergiás... Naív vagy ha hiszel az emberekben és azt hiszed a kutyáid biztonságban lesznek. Ezek a kutyák kerülnek aztán az útra, vagy jobb esetben a menhrlyre. Mert a tenyésztő szerződéssel adja a kölyköket, te viszont ugye nem... Rengeteg kutya van a menhelyen és ez a te lelkeden is fog száradni, mert nem tudod biztosítani a kölkyök biztonságos életét, nem tudod őket nyomonkövetni és visszavenni mint a tenyésztő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!