Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mi lehet a kutyám baja?

Mi lehet a kutyám baja?

Figyelt kérdés

Nemrég a szuka kiskutyám (4hós) összeszedett valami pöttyöket a nemi szerve körül (fürdött a Balatonban, lehet attól?). Kentem neki Neogranormon-nal és el is múlt.

Ez néhány napja volt.

Tegnap este, mikor levittem, pisilt egyszer, majd a séta alatt még 3x megállt pisilni, bár csak cseppek jöttek, de elég sokáig erőlködött.

Miután feljöttünk és lefeküdtem az ágyamba, feljött, és (még soha nem csinált ilyet kicsinek sem), az ágyba pisilt!

Este fent aludt az ágyon, a takarómon és felkeltem valamire. Arrébb ment és láttam, hogy ahol feküdt, ott is összepisilte (valószínűleg álmában). Mi lehet vele?

2009. szept. 1. 08:39
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Valószínűleg felfázott. Jó lenne ha elvinnéd dokihoz, mert ezt csak antibiotikummal lehet rendbe hozni.
2009. szept. 1. 09:02
 2/5 anonim ***** válasza:
Egyértelműen dokinál a helye. Ha ezt halogatod, akkor nő a szövődmények esélye. Vagyis egyre több pénzbe fog kerülni, a kutya meg szenved közben. Egyébként biztos valamilyen veséjét érintő dolog, de majd a doki megmondja pontosan.
2009. szept. 1. 09:54
 3/5 anonim ***** válasza:

A pöttyös nemiszerv ivarszervi betegségre utal. A neogranormon megnyugtatja az irritált bőrt, hámosítja, de nem fertőtleníti, nem antibiotikum. Valószínűleg nem elmúlt, hanem visszahúzódott a fertőzés, és most nem látszódik.

A pisilés problémák adódhatnak ennek a szövődményeként, súlyosabb tüneteként, de lehet egy plusz, új betegség is (felfázás).

Egy vér és vizeletvizsgálat, hüvelykenet tenyésztés, húgyúti-ivar úti ultrahang segít kideríteni a problémát. A doki megmondja majd, hogy ezek közül melyikekre van szükség.

Mindenképp orvoshoz kell vinni és kivizsgáltatni!

2009. szept. 1. 12:44
 4/5 A kérdező kommentje:
Beszéltem a dokival, mondta, hogy felfázott, jön ma hozzá.
2009. szept. 1. 13:23
 5/5 A kérdező kommentje:

Leírom, mit mondott a doki, hátha valakinek majd segít a kérdésem.

Vett kenetet a kutyámból, majd telefonál, hogy van-e bakteriális fertőzése, mert akkor antibiotikum.

Betadine kúpot kell behelyeznem neki (1/6od részét, 1 nap 2-t, egy hétig), C-vitamint adni, és felírt 5napig antibiotikumot.

2009. szept. 2. 12:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!