Igaz, hogy a kutyák nem kaphatnak szőlőt?
Miért kellene kutyának SZŐLŐT adni?!... 8-o
Tudtommal a kutya húsevő, a gyomra nem is tudja megemészteni a zöldségeket, gyümölcsöket!
Ha mégis beletömöd, akkor fájni fog a hasa.
19:00
Ne írj butaságokat. Miért lenne csak húsevő? A farkasok, rókák, vadkutyák is leeszik a vad gyümölcsöket a természetben, és a füvet is rágják. Egyedül a burgonyát nem tudják rendesen megemészteni, és nem tudnak tápanyagot kivonni belőle. És ami még mérgező nekik, a csoki..egy 10 kg-os kutyának egy tábla csoki halálos adag. Amúgy az én kutyám is imádja a szőlőt, szokott is kapni belőle néhány szemet, semmi baja nincs tőle. A nyers répát is szereti, a dinnyét, banánt, és minden más zöldséget, gyümölcsöt. És makk egészséges. Mellesleg ha csak húst enne, miből lenne vitaminja?
néhány szemtől csak a kicsi kutyáknak lesz baja. Nagy mennyiségben viszont cukorsokkot okoz és akár bele is halha a kutya.
Igaz, hogy a vad kutyafélék is esznek pl vad gyümölcsöket és néha füvet a rosttartalom miatt, viszont ez eléggé elenyésző mennyiség. A kutya rendszertanileg ragadozó, ezen nem lehet változtatni, mert így van és kész.
Remélem erre emlékeznek jó páran :(
http://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__kutyak__378629-mitol-..
--> [link]
Hagyjuk már ezt "a kutya kizárólag húst eszik" maszlagot! A macskafélékre ez inkább jellemző, míg a kutyafélék hajlamosabbak a mindenevő életmódra:
"A házi kutyák egyes változatai a fogak száma szerint is különböznek egymástól. Az utózápfogak koronája széles, a növényi eleség őrlésére is alkalmas; a húsevő jelleget az előzápfogak és különösen a jól fejlett tépőfogak élesen metsző széle mutatja. A részben növényi táplálékra utal a viszonylag hosszú (a testhossz 2–7-szerese) bélcsatorna is"
És:
"Bár rendszertanilag ragadozók, nagy többségük növényekkel egészíti ki étrendjét. A vörös róka szinte csak növényeken és gombákon él, amit időnként rovarokkal, rágcsálókkal vagy kisebb madarakkal egészít ki. Valódi ragadozó leginkább az afrikai vadkutya, a farkas és az ázsiai vadkutya: ezek a fajok ritkán esznek húson kívül mást."
(Forrás: [link]
Mivel a kutya majdnem farkas, így való igaz, hogy a fő tápláléka hús, de ha szereti, akkor nyugodtan eheti a gyümölcsöket is, semmi baja sem lesz tőle.
A mi kutyánk is imádja a szőlőt és minden gyümölcsöt. Majdnem többet meg tud enni belőle mint én. Rendesen meg is ijedtem tőle, mikor olvastam, hogy az arra érzékeny kutyák el is pusztulhatnak a szőlőtől, de mivel nem pusztult el, így értelemszerűen nem érzékeny rá. Mindenesetre a későbbi kutyáimnál nem fogok kockáztatni, inkább leszedem a szőlőt a kutya által elérhető magasságig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!