Mudisok lenne pár kérdésem?
Tényleg szeretnek sokat ugatni, de pl nálunk ebből sosem volt gond, pedig hárman! vannak. Pl a szomszéd vagy a családtagok sosem vették észre. A házban pl sosem ugatnak csak ha nagyon nagyon nagy baj van, és erre nem is tanítottam őket. Szerintem teljesen elég ha foglalkozol vele, hogy ne unatkozzon meg megtanítod, hogy parancsra hallgasson el.
Én Brit táppal etetem őket, ez vált be, pedig próbáltam ennél sokkal jobbat is. Nem adok mellé pluszban mást rendszeresen! Csontot sem kell neki sokszor adni, meg szorulása lesz tőle.
Mindenképpen tenyésztőtöl vedd a kutyád, sajnos úgy is olcsó.
A mudi a legalkalmazkodóképesebb kutya, neki kb mindegy csak te szeressed. Bent is elvan és kint is! Nem kell neki semmilyen ruha, enyémek volt, hogy -10-20 fokban is aludtak kint (máskor meg bent).
Az én kutyáim nem szeretik a gyerekeket, mondjuk úgy általában az emberekewt. Ez nem azt jelenti, hogy idegbetegek, hanem hogy nem foglalkoznak velük! A mudi egygazdás kutya, akárki akármit mond, ha valaki igazi 100%-os családi kutyát akar akkor ne mudit vegyen. Persze a családot szeretni fogja.
Még csak annyit, hogy szerintem nem kéne ewnnyire izgulnod mert az a kutyának is árt. Nem kell vele minden nap 6 órát lenni, nem kell, hogy folyton legyen vele valaki, nem kell mindenben kiszolgálni.
A mudit nem szabad fésülni. Sőt, nem is kell. Ez az egyik igen nagy előnye. ;)
Akkor fürdesd, mikor már büdi, ill. ha már koszos leszel tőle. xD
Én táppal etetek, jó minőségűvel. Eukanubát kaptak életük nagy részében, most valami más van.
A főzést nem ajánlom, mert az okos kutya nem eszi meg a tápot, ha kap mellé főtt kaját - s a mudi igen okos kutya.
Ha hobbi célra akarod, ismerd meg a szülőket! Ha akár egyikük is egy hiperaktív mudinak tűnik, akkor NE azt az almot válaszd.
Az én kutyáim kennelből vannak (Köves-bérci Betyár s Nyírségfia), s a - nem értem, honnan vett- híresztelésekkel ellenére igen jó családi kutyák, s az embereket is szeretik. Lakásban a mudi nyugodt, csöndes kutya.
Az én kutyáim jól kijönnek a gyerekekkel, egyikük kifejezetten imádja őket. Nem kell nekik télen kabát, kivéve, ha épp akkor vedlenek (lakásban tartott mudiknál előfordul).
Amire figyelj: a mudisok azt mondják, a mudi emberekkel szemben bizalmatlan, s ez milyen tök jó. Ezt ne hidd el. A jó idegrendszerű mudi mindenkivel nagyon barátságos, akivel te is az vagy, a családtagokat pedig mind imádja, dolgozik is velük, ha kell. Azért merem ezt állítani, mert a két kutyám teljesen ellentéte egymásnak, de ez egy közös pont, továbbá az általam ismert összes mudi emberbarát. De. Amivel valóban problémáid lesznek, az a többi kutya.
Aki mudit én ismerek, az mind utálja a többi kutyát, nem tud játszani (ill. ha mégis, az nem egy szép látvány), s hajlamosak rárohanni az idegen kutyára - akármennyire igyekszik is az ember, akármennyit szocializálja. Ez pedig sok területen lesz kellemetlen: séta közben, kutyafuttatóban, bármikor, mikor más kutyákkal találkoztok, mert ilyenkor behívhatatlanok. Ezzel keményen meg kell majd küzdened.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!