Mihez kezdjünk beagle kutyánkkal?
Pedig a beagle ilyen. Lehet tagadni, meg nevelésre fogni, de akkor miért van tele minden elveszett-talált kutyás fórum/oldal beaglekkel? Miért találok átlag 3 hetente beagle-t az utcán? Egyet már haza is hoztunk és próbáltuk megtalálni a gazdáját, de tőlünk is meglépett 1 hét után. Kutyasuliba járok a kutyámmal, ott is van 2 beagle gazdi, azt mondták a kutya lakásban van, onnan meglépni nem tud, séta során meg nagyon-nagyon ritka az az alkalom, hogy elengedik, szinte soha. A beagle vérbeli vadászkutya, megy az orra után, egyáltalán nem való családi kedvencnek, valami idióta film miatt terjedt el. Nem tudom mennyire igaz, de azt olvastam valahol, hogy úgy szelektálták régen a fajta egyedeit, hogy amelyik vadászat során nem ment ész nélkül a vad nyomán, hanem hátrafordult a gazdájához azt kilőtték. Ha ez igaz, sok mindent megmagyarázna...
Szóval szerintem is csak az lehet a megoldás, hogy elajándékozzátok valakinek aki lakásban tartaná, ért a fajtához és hajlandó bajlódni vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!