Milyen egy komondorral együtt élni?
A komondor hihetelenül hűséges társa a gazdájának, rendíthetetlenül őrzi a területét, megvesztegethetetlen!
A gyerekekkel általában toleráns, ám ne feledd hogy ez a fajta nem erre lett kitenyésztve! gyakorlatilag ő nem is volt kapcsolatban velük munkája során.
Csak és kizárólag erős kezű gazdához való, aki tud bánni a kutyákkal, tehát van tapasztalata, mert a rosszul nevelt komondor egyenlő egy időzített bombával.
Aki a családhoz tartozik kutya macska, stb. jól tűri, szereti, de az idegenekekkl nagyon bizalmatlan. Hatalmas termete és nagy ereje van, nem játékmackó. Napi több órás mozgást igényel, nappal inkább pihen, éjszaka felélénkül és őrjáratba kezd. Nagy a mozgásigénye. ha ilyen kutyát szeretnél, mindenképpen kölyökkorától kezdve ha megkapott minden szükséges oltást, rendszeresen látogasd a kutyasulit!
szerintem nagyon jó!
A legjobb családi kutya: gyerekbarát,játékos de komoly kutya a kellő nyugodtsággal, félelmet nem ismerő házőrző, feleslegesen nem ugat.
Mi 2 éves korában hoztunk egy komondort, felnőttként megbarátkozott a másik kutyánkkal és a felnőtt macskánkkal. Soha nem bántotta őket, a másik kutyámnak csak megmutatta h ő a főnök, azóta semmi konfliktus nincs közöttük.
Ha kölyökkorától más háziállatok mellett nő fel, akkor nincs semmi gond.
Más kutyákkal se agressziv, érdekes hogy a keritésen,a területén belül acsarkodik más kutyákkal, tiszta agresszivnek tűnik,de a parkban,területén kivül abszolút nem foglalkozik velük, sőt az 1 éves kort elmúlt kutyákkal még játszik, hát inkább kergetőzik :)
De ha idegen kutya a szagláson kivül többet akar, piszkálja akkor rá morog és ha az nem ért a szóból akkor oda kap.
A komondor ok nélkül senkit se bánt!
Mozgás: nálunk nincs olyan hatalmas udvarban, el szoktam vinni sétálni,de nem igényli a sok sétát, neki egy kör elég a parkban, ha elengedem és ő úgy gondolja hogy haza mehetünk akkor hazarohan,akkor nem tudom még pórázzal se tovább vinni....
Ha ő mozgásra vágyik akkor a másik kutyával játszik,vagy mi játszunk vele és olyankor teljesen bepörög és olyan köröket levágtázik hogy hihetetlen!
1 éves kora után kezd összeállni a bundája,azután kell feltépkedni, de a tenyésztője biztos megfogja mutatni,hogy hogyan kell.
Nyugodtan kérdezz!
vagy nézz be ide és regisztrálj:
Utolsónak:D:D
Én ragaszkodom a végtagjaimhoz és nem bántott egy komi se pedig simogattam már négyet is:)) De később bizti nem engedi szal igazad van:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!