Kaptam egy bordert tavaly szeptemberben, de mindent szét
szed és tönkretesz a fél kert fel van ásva és szökik,
nem ők a legokosabb kutyák?
gondoltad úgy születnek, hogy ismerik az alapvető parancsszavakat...?
logika az van, látom, gratulálok!
meg kéne nevelni a kutyát! ha veszel még egyet, ugyanilyen ostoba lesz. csak TI tehettek róla, hogy rombol, és szófogadatlan!
2012. jan. 29. 09:24
Hahóóóó! Ezek a kutyák tele vannak energiával, napi két óra intenzív mozgás minimum kell szegénynek, talán a következetes nevelés se ártana! -.-
2012. jan. 29. 09:26
Ahoz hogy okos és engedelmes legyen MEG KELL NEVELNI!!
Nem csak azt várni hogy a sültgalamb a szádba repüljön!
2012. jan. 29. 09:26
Hát én a helyedbe egy kutyát se vennék. Ha neked nem lennének szülei és nem jártál volna iskolába tudnál írni olvasni? Szerintem nem. Akkor miért várod el a kutyától,hogy ő megcsinálja tanítás nélkül? Megveszel egy másik kutyát és az szerinted tanítás nélkül halgat rád? Leól, lefekszik, nem fog szétrágni semmi? Ébredj már fel. Neked kell megatnítanod, és a kutya nem egy olyan állat,amit le lehet cserélni,ha már meguntuk vagy nem kell. Vidd kutyasuliba vagy tanítsd meg te, ez nem megoldás.
2012. jan. 29. 09:27
5/37 A kérdező kommentje:
de akkor ne írják már mindenhová, hogy a legokosabb kutya, mert az ember erre már tényleg azt gondolja, persze akkkor jó kutya lesz meg minden.
Kutyasuli nincs a környéken én meg nem értek hozzá, hogy kéne tanítani :O
De, azt írják okosak. Meg azt is, hogy nagyon-nagyon sok foglalkozást igényelnek. És hogy csak az vegyen bordert, aki képes napi több órás intenzív foglalkozásra, amivel mind fizikailag,mind szellemileg lefárasztja a kutyát. Mert ez a fajta (sem) ül meg csendben a sarokban, amíg te úgy nem gondolod, hogy most éppen kutyázni akarsz. Ez utóbbi nektek kimaradt, vagy nem vettétek komolyan. Ha nem akarod, hogy fel legyen túrva a kert, akkor kezdj vele kutyaiskolába járni, agilityzni, futni, terelni stb. vagyis aktívan foglalkozni vele, ha már ilyen fajtát vettél. A border ugyanis ezzel jár.
2012. jan. 29. 09:38
[link]
Igen, a border angyon okos,ha tanítva van. Szerinted akik ezt mondták azok nem tanítják a kutyákat? Ha be van tanítva, ami nagyon könyen megy... akkor nagyon könnyű vele az élet. Persze nap 2 óra min séta kell nekik.
2012. jan. 29. 09:39
interneten amúgy,ha rákeresel sok mindent kaphatsz, ha gyakorolsaz a kutyával minden nap menni fog...
2012. jan. 29. 09:40
és tényleg a legokosabb kutya annyi lenne a dolgod hogy jól lefárasztod fizikailag és szellemileg is. A kutyád tele van lehetőségekkel csak a te feladatod, dolgod ezeket kihozni belőle. Húú ha nekem lenne ilyen kutyám de örülnék neki.Szóval a megoldás a fárasztás fárasztás és szellemi elfoglaltság.
2012. jan. 29. 09:41
HIHIHI!
Mennyien felháborodtak, mikor azt írtam, hogy a kutya pont annyira okos, amennyire a gazdája tanítja. Tudnék még példákat mutatni kezelhetetlen idegbeteg goldenekről is.
Adjátok el a kutyát, semmi szükségetek rá!
2012. jan. 29. 09:44
Kapcsolódó kérdések: