Szeretnék egy kölyök goldent, de a szüleim hallani se akarnak róla, semmilyen formában. Hogyan tudnám meggyőzni őket?
Hát, ha 21 évesen még hüppögsz és meg akarod győzni a szüleidet, akkor nem csodálom, hogy nem engedik meg. Valószínűleg úgy vélik, hogy nem nőttél még fel a feladathoz. Egy kutya majdnem olyan, mint egy gyerek - azzal a különbséggel, hogy "csak" 15-20 évre szól, és sosem lesz önálló.
Ez meg eleve hülye kérdés, hogy hogyan győzd meg a szüleidet. Mi nem ismerjük őket, és nincs általános recept a szülőkhöz. Gondolkodj, kérdezd meg őket, igyekezz. De legfőképp kérdezd meg őket arról, hogy miért nem.
(És nem a koroddal van bajom, én 22 vagyok, 3 éve boldog kutyatulajdonos; nekem sem engedték otthon, csak hát elköltöztem. Két héttel később már volt kutyám.)
Mivel elsősorban az ő házuk, ők neveltek fel ott Téged, övék a döntés joga, hiába vagy 21 éves. Ha nem engedik, nem engedik, nincs apelláta, a szülő az szülő. Legyél türelmes, eljön az ideje, amikor kutyád lehet. Sokkal jobb a saját otthonodba, a saját szabályaid közé kutyát hazavinni, mint feszültségekkel teli légkörbe, ahol nem is biztos, hogy a család többi tagja is azt gondolja a kutya tartásról, nevelésről, mint Te. És ezt a kutya fogja majd sajnos megszívni.
Ha ennyire szereted a kutyákat, és vágyakozol utánuk, keress fel egy, a közeledben lévő menhelyet, esetleg sintértelepet (jobb esetben gyepmesterit), járj el néha sétáltatni, fésülni, simogatni. A menhelyek is szívesen veszik a segítséget, mert nem tudnak minden nap minden egyes kutyát megjáratni, rendben tartani, eleget foglalkozni velük a folyamatos nagy létszám miatt.
Hááát, pedig a sok virág és a kutya nem fér meg egy helyen..
Mi is próbálkoztunk a kis elkerítésekel, de lazán átugrotta ha arra kellett ugatnia. (és a másfél méter magasságig körbe kerített virág ágyások elég viccesek)
Nagyon sajnállak !
Én 4 kutya boldog tulajdonosa vagyok , de először a párom nekem sem akarta , mert hova tegyük , végül vettem egy lovat:) , hát mit mondjak nem repdesett az örömtől mert nagy a kertünk és lett volna hova tenni a kutyust.
Akkor a pacim elkerült bértartásba néhány utcával arrébb és vettünk egy kutyust, majd még egyet aztán kiállításra , tenyészszemlére kezdtünk járni , aztán vettünk még 1 és most a héten még egyet!
Állat b.zi vagyok , és ezt a párom is belátta ezért kaptam nyuszit , és hörit , na meg tengeri cocát is.
Saját állatkertem van :P
De az sem jó ötlet amit én csináltam és nem ajánlom hogy csak úgy vidd oda , mert hát biztos még jobban mérgesek lennének.(de egy lovat mégsem dobhatott ki , ennyi szerencsém volt) Várj még , és próbálj elmenni menhelyre (ha van a közelben) és legyél önkéntes. Akkor sok kutyid lehet , legalább amíg sajátod nem lesz!
költözz el = vehetsz kutyát ...ennyi
21 évesen már nem olyan lehetetlen ez
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!