Hogy lehet ilyen sok pitt-bull amikor elvileg nem szabad őket tenyészteni stb?
Nem szabad tenyészteni őket? :O
Nem az van, hogy csak kiképezni nem szabad őket, vagy úgy idomítani, vagy nem tudom?
Az a génjükben van, hogy harciasak? :O
Valaki világosítson már föl, pls!
A törvény szerint Magyarországon tilos a tenyésztésük,kereskedelmük és a tartásukhoz is komoly előírások betartása szükséges.
A tenyésztési tilalom célja az lenne,hogy kihaljon szép lassan a fajta az országban.
Ebből úgysem lesz semmi addig,amíg olcsón lehet szerezni stafford-törzskönyvet...
Hivatalosan nincsen pit...mindenki Am. staffordnak adja...Persze a gyakorlott szem látja a különbséget. Tenyészteni tudtommal nem szabad őket. Ha behozod az országba ivartalanítani kell.
Nekem egy Staffordom van, imádni való, sunyi kis dög!:) DE birka lelkű, imád bennünket, meg a 10 hónapos kisfiamat. Szerintem nevelés kérdése minden, de tény, harci kutya, és ezt nem szabad elfelejteni.
AJÁNLOM MINDENKI FIGYELMÉBE:
a felvilágosítás:
harci kutya= a kutyákat egymás ellen harcoltatták, NEM ember támadásra tenyészették (sokan nincsenek tiszában ezzel)
Sok idióta még anno vagánykodni akart, hogy neki milyen fasza és kemény kutyája van, élvezték ahogy 2 kutya szétmarcangolja egymást.
na pont az ilyenek miatt lett betiltva a pit bull, ami nem sokban különbözik az amstaff-tól. és mostanság is vannak olyan emberek, akik csak azért vesznek ilyen kutyát, mert tud valamivel takarózni és vagánykodni is. így lehet elrontani egy ilyen kutyát. pedig a gazdát kellene megbüntetni, ha olyan hírt hallunk hogy gyereket támadott 1 pit bull mert 1 normálisan nevelt és szocializált kutya nem fog senkire sem rátámadni. érdekes hogy pit bullokat külföldön, mint amcsiban is
bocsánat, nem fejeztem be:
szóval mint amcsiban is vadásznak, életet mentenek és stb. dolgokra 'használják" a piteket.
2. válaszoló vagyok.
köszi a linkeket! na, így nem igazán tudtam erről a törvényről, de én is azt vallom, hogy a kutya nem tehet arról, ha nem nevelik meg.
Úgy, hogy egyrészt a törvény se teljesen korrekt - nem a hülye gazdikat bünteti, hanem mindenkit -, és mások meg nem veszik komolyan.
Tény, hogy harci kutya, és a vérében van egy olyan viselkedés, ami nevelés hiányában bajt okozhat, szóval a szigorítás jogos, és nem csak ennél a fajtánál, ugyanakkor tényleg módosítani kéne, és csak azokat visszafogni, akik tényleg nem a kutya szeretete miatt akarnak ilyen kutyát, hanem csak hivalkodni, illetve nem veszik komolyan a kutyatartás szabályait. Szóval bonyolultabb ez annál, mint ahogy kitalálták, csak muszáj volt tenni valamit, hogy legalább az igazán felelőtlen gazdikat kizárják és ha nem is teljesen, de részlegesen visszaszorítsák az elfajulást. Rövid távon jó megoldás, hosszú távon módosításra szorul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!