Az AKITA jó döntés egy egy kicsit tapasztalt csajnak?
Hát én inkább az első hozzászólónak adok igazat.
"Tanítása: A magabiztos és következetes módszerrel dolgozó gazda nagyon sok mindenre meg tudja tanítani az akitát. Ez a kutya veréssel, kiabálással és erőszakkal nem kényszeríthető az ember iránti tiszteletre. Igazán jó nevelési eredmények csak a változatos, ismétlésektől mentes módszerekkel érhetők el. Viszonylag engedelmes fajta, de azért megvan a saját akarata is."
Szia!:)
Látom, a francia buldog vs. bullterrier kérdést is Te tetted fel...:)
Könnyebben tudnánk segíteni, hogy milyen fajta kutyát válassz, ha megmondanád, hogy kertbe, vagy szobába lenne-e, mennyit és hogy tudnál vele NAPONTA foglalkozni, a család is kivenné-e a részét a kutyanevelésből, járna-e kutyasuliba, stb...
Mivel írtad az előző kérdésednél, hogy szobakutya lenne, az akitát én innentől kihúznám a listáról.
Lehet lakásban is tartani, nem fog belehalni a kutya, de jobb neki a kertben.
+ ha jól emlékszem, 13 éves vagy (?), és ez pont a határán van annak a kornak, amikor a kutyának már falkavezérévé válhatsz.
De lehet, hogy a kamaszodó kutya riválist fog benned látni, és akkor a jóisten adjon neked türelmet.:D
Egyébként ragaszkodsz a fajtatiszta kutyához?
Ha van kedved, menhelyeken is szétnézhetsz, vannak fajtatiszta kutyák is, meg full keverékek.
De a keverék kicsit sem jobb vagy rosszabb, mint a fajtatiszta - ráadásul a menhelyen már meg tudják mondani, hogy milyen a kutyus jelleme - izgága, vagy lustika, stb...
belinkelek Neked egy jó menhelyet, ha van kedved, nézz szét a kutyusok között!:)
Ebolának például szerintem nem sokan tudnának ellenállni!:)
Itt ezeknél a kérdéseknél már leírtuk, hogy miért nem ajánljuk az akitát gyerekeknek:
http://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__kutyak__2380998-melyi..
http://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__kutyak__2378335-berni..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!