Hogyan szoktassam össze a kutyámat az új cicával?
5éves bolognesem van és pár napja fogadtam örökbe egy 3-om éves cicát.Hogyan szoktassam össze őket?Még nem találkoztak,mert a cicát rögtön az új házunkba vittem ,hogy ott szokja meg a helyet.A kutyi meg még a régi lakásunkban lakik.De egy hét múlva már véglegesen beköltözünk az új házba a kutyival.SOS kérek tanácsokat!
Minden válasznak nagyon örülök.Válaszaitokat előre is köszönöm!:)
Általában a kutya nem nagyon bántja a macskát, mert a macska szétkarmolja..Mi úgy szokattuk össze őket, hogy a cicát betettük a hordozóba és a kutyát meg odavittük. A kutya mikor közeledett, a macska elkezdett rá "fújni" és ezért a kutya meghátrált. Aztán később már hordozó nélkül csináltuk ugyanezt, de akkor mi ott voltunk hogy véletlenül nehogy megegye a kutya a macskát.:D.Mi így csináltuk és nekünk bevált mert ma már a mcskánk együtt eszika kutyánkkal.:D
Sok siker, remélem segítettem.:DD
De sokszor volt már itt ez a kérdés, úgyhogy megint leírom, most már sokadszorra:
Az anyám ezt úgy csinálta, hogy megsimogatta a kutyát ás a kutya szagú kezével meg a macskát, hogy a macska na idegenkedjem a kutya szagától. Aztán ezt megcsinálta fordítva is. Később hagyta őket közeledni egymáshoz, de a kutyát azonnal leintette, amint kezdett volna agresszívebben viselkedni és megnyugtatta. A macskát amint elkezdett fújni elkezdte simogatni hogy megnyugodjon és ne féljen. Ezt naponta megismételte, kb. 1 hét után már jó barátok voltak (igaz hogy a cica még nagyon fiatal volt, de a kutya meg már elég öreg). Ha mindketten fiatalok, akkor még egyszerűbb a helyzet.
Ha esetleg több macska van, akkor mindegyik cicához külön kell szoktatni és viszont, mert a kutyák ezen a téren nem általánosítanak, a macskakergetési hajlam továbbra is megmarad náluk, de hajlandóak kivételezni az ilyen esetekben és akkor nagyon jó barátok tudnak lenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!