Kedves csehszlovák farkaskutya tartók! Leírnátok tapasztalataitokat?
Szia!
Mikor még csak,,fajtakeresőben"voltunk,a csehszlovák farkaskutya is benne volt a pakliban,így felhívtuk a tenyésztőt-ha valaki,ő ismeri a fajtát,így csakis az ő ismeretére támaszkodhattunk.Szó szerint azt mondta,,semmi jót nem tudok róluk mondani";persze,gyönyörű kutyák,de itt kb meg is áll minden.Házőrzésre abszolút alkalmatlan(ez is szempont volt,különösen,hogy előtte pár héttel törtek be hozzánk éjszaka),minden nála kisebb állatot megöl,s a kutyákkal is állandó harcban van.Nagyon domináns,kisgyerek mellé vagy családi kutyának alkalmatlan,szökik(a farkasvér igencsak erősen él benne),nincs számára kerítés,s ami miatt végül főleg letettünk róla:abszolút nem engedelmes.Persze,vannak kiállítási kutyák,nyilván ők valamilyen szinten,,tanultak"máskülönben hogy vezetnék fel őket-kutyás sportokra viszont így szintén nem igazán megfelelő.Nekem pedig igen fontos,hogy a kutya tudjon engedelmeskedni,s nem szeretnék állandóan megküzdeni a falkavezérségért,bár ettől függetlenül nyilván vannak emberek,akiknek ez az álomfajta,s tökéletesen megfelel az igényeinek.Én leírtam,amit hozzáértőtől hallottam,mostmár az javaslom,kedves kérdező,Te mérlegeld,tudnál-e elég időt és türelmet szánni a fajtára.Esetleg ha érdekel,a tenyésztő hölgy honlapját linkelhetem,s Te is felveheted vele a kapcsolatod-lehet,a te igényeidnek éppen megfelel,ha nekem speciel nem is:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!