A kutya miért ad puszit?
A kutya ösztönösen közeledik az arcod felé. A farkasok amikor vadászni mennek akkor nem hoznak haza ennivalót az otthonmaradt kölyköknek hanem a megevett táplálékot öklendezik nekik vissza. A kölykök úgy kérik az ennivalót, hogy a nagyok száját nyalogatják. A kutyák közül is van olyan aki még ezt csinálja amikor kölykei vannak. Ebből valamennyire az is következik, hogy ez az alázatosság jele is. Bár én nem hagynám, hogy puszilgasson a kutyám.
Ha esetleg puszit nem az arcapuszira értetted, akkor bocsi. :D
őőő mindenki jön ezzel a farkasok így mg úgy csinálták.
Nekem az a véleményem, hogy ezeknek az agyontenyésztett fajtáknak már szinte semmi közük a farkasokhoz viselkedésileg.
Szerintem kölyök koruk óta beléjük ivódik, ha nyalogatják (puszit adnak) az embernek, akik ezt "édi"-nek tartják, pozitív megerősítést kapnak a viselkedést illetően, ezért csinálják. Könyvek külön tanítják, hogyan lehet megtanítani a kutyát a puszira.
Először meg nyilván a szájból a lehelettel távozó szagok csalogatják őket az arc nyalogatásához.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!