Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kutyatenyésztéssel kapcsolatba...

Kutyatenyésztéssel kapcsolatban mi legyen az első lépés? ÉS mik legyenek a továbbiak? (Kérdésem egyenlőre csupán elméleti jellegű! )

Figyelt kérdés

Majdan, a talán nem túl távoli jövőben szeretnék kutyát tenyészteni, és amíg "eljön az ideje", szeretnék tájékozódni, tanulni.

Többször olvastam már, hogy valakinek már vemhes a szukája, amikor a kennelnév kiváltása még folyamatban van. Én azt gondoltam, hogy a sorrend pont fordítva kell, hogy legyen... Most akkor hogyan van ez? (Mert ha kennelnév előbb is lehet, mint szuka, akkor most azonnal levédetem :))

Tulajdonképpen minden érdekel, amit tenyésztők hasznosnak tartanának elmondani egy leendő tenyésztőnek.

Előre is köszönöm a válaszokat.

2011. márc. 17. 23:13
1 2
 1/14 IGCM ***** válasza:
84%
Legelőször a váasztott fajtát tanulmányozd alaposan és vedd fel tenyésztőkkel a kapcsoaltot,kérde meg kicsit okítsanak emrt te is ezt a fajtát szeretnéd tenyészteni.Járj el kiállításokra ismerkedj a külföldi vérvonalakkal is!!!!Ez nagyon fontos.Tanulj egy kis genetikát is főleg öröklődést.Aztán jöhet a kutya és a kennelnév.Szerintem felesleges előre kennelnevet levédetni...
2011. márc. 17. 23:20
 2/14 anonim ***** válasza:
15%

Az első lépés az legyen, hogy megérted, túl sok a kutya és túl kevés a jó gazdi.

Tehát ne szaporíts, hanem ments kutyákat.

Ne kölyköket gyártass, hanem a meglevő ebeken segíts.

2011. márc. 18. 08:20
 3/14 anonim ***** válasza:
100%

Tenyésztésről kérdezett, nem szaporításról.... nem kell mindenre ugrani.

Egyet értek az elsővel, ezeket mind végig kell járni. A tenyésztő akitől tanulni fogsz mindent elmond majd, vele már most is felveheted a kapcsolatot, legalább tudni fogod mivel jár ez az egész.

2011. márc. 18. 08:37
 4/14 anonim ***** válasza:
0%

A tenyésztés ugyanugy szaporítás ma, amikor fajtatisztákat éppúgy kivágnak, mint keveréket.

Fajtatiszta kutyának éppúgy nehéz jó gazdát találni, mint keveréknek.

Majd ha nem lesznek tele a sintértelepek és menhelyek, majd ha panzióvá alakítják őket, mert konganak, mint külföldön, akkor érdemes tenyésztésre adni a fejeket.

Addig a tenyésztő is szaporító!

2011. márc. 18. 11:17
 5/14 anonim ***** válasza:

Még valami.

Ha tudtok jó gazdát fajtatisztának, akkor nézzetek szét sintértelepen, vagy hirdetésekben, ahol megunt fajtatisztákat kínálgatnak.

2011. márc. 18. 11:18
 6/14 anonim ***** válasza:
0%

Egy kis segítség fajtatiszta kutyát keresőknek:

puli:

[link]

rottweiler:

[link]

vizsla:

[link]

német juhász:

[link]

korábban láncon tartott, majd sintértelepre adott spitz:

[link]

pekingi palotakutya:

[link]

retriever fajtamentés:

[link]

argentin dog fajtamentés:

[link]

beagle fajtamentés:

[link]

bullterrier fajtamentés:

[link]

angol és francia bulldog mentés:

[link]

alaszkai malamut fajtamentés:

[link]

...sorolhatom még vég nélkül!

Valóban szükség van még nálunk tenyésztőre??????????

Inkább potenciális gazdákat tenyésszetek!

... és akkor még a keverékekről egy szót sem ejtettünk, pedig azok is kutyák!!!!!!!!!!

2011. márc. 18. 11:58
 7/14 anonim ***** válasza:
100%
Akkor addig szüntessük be a tenyésztést, amig a menhelyek ki nem ürülnek? Nekem van egy álomfajtám. És ha őt akarom, akkor nem fogok elhozni a menhelyről semmiféle kutyát, legyen akár fajtatiszta, akár keverék. Ettől függeltenül nagyon sajnálom őket.
2011. márc. 18. 12:39
 8/14 anonim ***** válasza:
100%

Nem a normális tenyésztést kéne beszüntetni, hanem az emberek hozzáállásán változtatni.

Azért egy tenyésztőt ne szaporítózzunk már le.

2011. márc. 18. 14:50
 9/14 anonim ***** válasza:
0%

Az emberek hozzáállásában abban is változtatni kellene, hogy addig nem szaporítanak, amíg ennyi szerencsétlen sorsú kutya van.

Hogy emberek inkább hagynak nyomorultul pusztulni kutyát, de nekik akkor is az "álomkutya" kell.

Márpedig az ilyen ember nem éppen álomgazdi... :-/

2011. márc. 18. 17:11
 10/14 anonim ***** válasza:
0%

Még valami. Nekem is van "kedvenc" kutyafajtám, de mindig Jean Anouilh gondolata jut eszembe:

"Hasztalan próbálnám becsapni magam, hiába hunynám be a szemem, valahol mindig akadna elhagyott kutya, mely meggátolna abban, hogy boldog legyek."

Így aztán nekünk mindig befogadott kutyáink voltak/vannak, fajtától függetlenül.

Az itthoni tenyésztők meg bekaphatják!

2011. márc. 18. 18:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!