Hol találok kant és szukát a kutyáimnak?
Összesen 4 kutyus gazdája vagyok,ebből 2 fajtatiszta(lány-vizsla,fiú-boxer) és 2 keverék,akiket menhelyről hoztam el.
Eddig a vizsla 2x tüzelt és különzártuk a boxertól,hogy ne párosodjanak,de a kan nagyon lefogyott és többet nem szeretném ilyen megpróbáltatásnak kitenni.
A menhelyes kutyák közül az egyik szintén kislány,ő is tüzelni fog lassan.
Az állatorvosunk azt mondta,hogy a szukákat egyszer be kell fedeztetni,csak utána szabad ivartalanítani és a fajtatiszta kant is el kell egyszer vinni szukához,hogy lenyugodjon,a keveréket nem muszáj,de jó lenne.
Én is szeretnék kölyköket,egyet megtartanánk a boxostól és a viszlától is.
Hol találok kant a szukákhoz és lány kutyát a két fiúnak?
de ezt már nagyon sok állatorvostól hallottam,szóval biztos igaz...
nincs törzskönyvük,ők csak kedvencek,de attól még lehet kölykük,nem?
jó,de valamiért mégis sokan ezt mondják.
meg szeretném,ha kiélhetnék az ösztöneiket és egyszer nevelhetnének kölyköket..
biztos gazdához lehet őket adni.
nekem azt mondta az állatrovos,hogy megbolondulnak,ha nem szülnek egyszer ,mert a horminjaikkal van valami,ami miatt szülniük kell..
de ha mégse akarnám,hogy párosodjanak,akkor mit tudnék tenni?a különzárást nagyon megszenvedik a kanok.
semmilyen élettani hatása nincs annak ha egy szuka szül vagy a kan egyszer párosdik.Sajnos ez a tévhit még az állatorvosok körében is él.Szerencsére már több felvilágosodott állatorvos ellenzi ezt a tévhitet.
Ha a kan egyszer fedez akkor utánna még inkább elmegy a tüzelő szukák után,ezért még inkább kezelhetetlenebb lesz...
A szuka ha nem szül akkor kevesebb esélye van a daganatos megbetegedésekre, mert ha szülne akkor többféle hormon szabadulna fel ... és semmi változás nincs ha szül....
A kutyák se a párzástól nyugszanak meg,hanem attól hogy idősödnek,tehát 3 éves korukra már tök nyugisak:)
Mivel azt irtad h a boxert a szuka tüzelése teljesen megviselte,hogy lefogyott,akkor biztos hogyha fedez akkor utánna teljesen oda lenne :S
Hát keveréket szerintem egyáltalán nem szabadna elletni,mert te is látod h mennyi keverék van menhelyen...hány meg hány keverék kerül utcára,pedig ahol születtek ott könnyen eltudták ajándékozni és azt hitték jó helyre kerültek...A tiéd is menhelyről való, tudod mi ott a helyzet....
De a menhelyi kutyusodat nem ivartalnitási kötelezettséggel adták?
És egy video...látod ebben is keverék,vizsla és boxer szerepel :
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!