Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kennelnév kiváltása? Magánszem...

Kennelnév kiváltása? Magánszemélynek lehet két aktív kennelneve?

Figyelt kérdés

Rendelkezem aktív kennelnévvel, de mivel másik fajtában is gondokodom, szeretnék még egy kennelnevet lekérni. Magánszemély rendelkezhet két aktív kennelnévvel? Ha nem, akkor két névre be lehet egyszerre jegyeztetni a kennelnevet, vagy először be kell jegyeztetni egy másik névre és engem mint kenneltárs kell majd regisztráltatni?

Ha van ebben valakinek tapasztalata, kérem segítsen.

2011. jan. 1. 11:10
 1/5 anonim ***** válasza:
79%

Nem. Ha több fajtát tenyésztesz, az is csak egy kennelnév alatt történhet.

"A kennelnevet a tenyésztő – egyszer, s mindenkorra – választja.

a./ Új kennelnév esetén a MEOE Törzskönyvezési vezetője köteles ellenőrizni, hogy ugyanaz, vagy hasonló hangzású név nem szerepel-e a nyilvántartásban. Ha kizáró ok nincs, a kennelnév kiadható, amelyről a tenyésztő igazolást kap.

b./ A kennelnév társas tulajdon is lehet.

c./ Ha a tenyésztő több fajtát is tenyészt, ez is csak egyazon kennelnév alatt történhet.

d./ A kennelnév át nem ruházható, csak öröklés tárgya lehet és azt az örököst illeti meg, aki a tenyésztést folytatja.

e./ A kennelnév védettsége a legutolsó alom bejelentésétől számított tizedik év december 31-ével szűnik meg. A nemzetközi védettség érdekében ajánlatos magyar hangzású kennelnevet választani.

f./ A nemzetközi védettséget az Egyesületen keresztül az FCI-től kell kérni."

Idézet a MEOE törzskönyvezési szabályzatából. Ha semmiképpen nem akarod a másik fajtát a már meglévő kennel névre törzskönyvezni, akkor attól tartok, annak más nevén kell futnia.

2011. jan. 1. 11:20
 2/5 A kérdező kommentje:

Köszi, ezzel tisztában vagyok. Sejtettem, hogy egy néven nem futhat két kennelnév, de mi a helyzet a kenneltárssal. Ha kettőnk nevén futna a másik kennelnév, akkor azt egyszerre is bejelenthetem: tehát a kennelnév eredetileg kettőnk nevén futna.

Vagy: be kell jelenteni a Párom nevére, és utána engem mint kenneltársat...?

Befizetett összegben nem mindegy, ezért kérdezem.

Tapasztalatokra lennék kíváncsi, szabályzatokat én is tudok olvasni, és a "szerintem" vélemények sem igazán érdekelnek.

2011. jan. 1. 12:17
 3/5 anonim ***** válasza:
52%
Hát ha ennyi elvárásod van, nem fogsz kapni túl sok eredményes választ. De én szívesen adok egy nagyon-nagyon konkrét választ: Jár utána te, keresd meg a MEOE elérhetőségét és nyugodtan kérdezz! Biztos szívesen válaszolnak. És ott biztos nem "szerintem"-es választ kapsz, az tuti!
2011. jan. 1. 17:45
 4/5 Akiteki ***** válasza:
100%

A párodnak kell kiváltani a kennelnevet. Ha az megvan, akkor a fele árért (nem tudom most mennyi, én még 10 ezerért váltottam ki), akkor bejegyezhet Téged társtenyésztőnek.

Nálunk is így van, mert a magyar fajtának igen hülyén hangzana az angol név, ezért kiváltottunk egy magyar nevet is.

Ha a jelenlegi kennelnevetek is közös néven van, akkor csak annak adják ki, aki másodikként szerepel.

2011. jan. 1. 22:06
 5/5 A kérdező kommentje:

Nincs sok elvárásom, de a kérdésben leírtak szerint olyan ember segítségét kértem, akinek van tapasztalata. A "szerintem" válaszokkal nem jutok előre.

Az utolsónak köszönöm a segítséget, erre lettem volna kíváncsi.

2011. jan. 1. 23:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!