Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért nem való a kutya lakásba?

Miért nem való a kutya lakásba?

Figyelt kérdés
2010. dec. 15. 15:29
1 2 3 4
 1/36 Antóniaa válasza:
26%
Én nem vagyok egy állatbarát, így el sem tudnám képzelni hogy bennt legyen a lakásban... Mindenhol kutyaszőr...
2010. dec. 15. 15:33
 2/36 anonim ***** válasza:
26%
Hosszú távon nem érzi jól magát, sokkal többet kell vele foglalkozni, mint egyébként (persze alapvetően mindig sokat kell). Plusz van, akit (jogosan) zavar, hogy kb. sosincs tisztaság. A kutyának szaga van, rosszalkodik, rág, lopkod, ugrál stb. El tudom képzelni, hogy egy nyugdíjas pár tartson otthon egy kicsi szobakutyust, de mást nem nagyon. És itt főleg a panelokra gondolok, vagy társasházakra. Nekem szobakutyám van, de kertes házunk, plusz anyukám már nyugdíjas. Ha nincs otthon a kutyával valaki, akkor nagyon nem érzi jól magát, 8-9-10 órán keresztül 8munka, suli stb.)
2010. dec. 15. 15:35
 3/36 anonim ***** válasza:
6%
és egyébként a rövid szőrű, "szobakutyáknak" sokkal jobban hullik a szőre, mint egy hosszú szőrű kinti kutyusnak.
2010. dec. 15. 15:36
 4/36 anonim ***** válasza:
44%
Ezt ki állítja? Mármint, hogy nem való lakásba:)
2010. dec. 15. 15:36
 5/36 anonim ***** válasza:
90%

Csak bizonyos fajták nem valók lakásba, a legtöbbet meg lehet oldani (ha elég sokat foglalkozol vele, naponta többször eleget sétálhat, futhat, stb.) Ilyenkor sokkal tartalmasabb életet élnek, mint az egyszerű kerti kutya, aki naponta 10 percre látja a családját, amíg enni kap meg megérkeznek. Nekik a gazdi közelsége sokkal fontosabb, mint sokan hiszik, ezért nem a lakásban való tartás a baj, hanem ha nem megfelelően tartod ott (mozgásszegény életmód, elhízlalás, kevés fogalkozás) Ilyenkor a kutya unatkozik, ugat, rág, rombol. A kerti kutya is, csak őt több élmény éri és kevésbé zavaróak a viselkedési problémái.

Kifejezetten nagy bundás kutyának túl meleg lehet a lakás, de nem méretfüggő a dolog (a puli kicsi, mégis nagy bundás és nagy mozgásigényű, míg a dog hatalmas, de lusta és fázik a hidegben...)

2010. dec. 15. 15:37
 6/36 anonim ***** válasza:
40%
A szobakutyáknak jobban hullik a szőrük? :D
2010. dec. 15. 15:38
 7/36 anonim ***** válasza:
100%

Igen, jobban! A rövid szőrűeknek. Sajnos.

Szellő lány válasza:

A szobakutyáknak jobban hullik a szőrük? :D

2010. dec. 15. 15:39
 8/36 anonim ***** válasza:
46%
Nálunk csak este van bent pár órát, de nem tudnám elképzelni,hogy egész nap bent legyen. Főleg, ha nem vagyunk otthon. Így is mindennap porszívózok, mert mindehol hullatja a szőrét! Meg még kölyök, kicsit szertelen! Akkor oké, ha ott vagyunk, tudunk rá figyelni, ki tudjuk engedni pisilni, de nem tudom milyen állapotba hozná a házat, ha egész nap felügyelet nélkül lenne!
2010. dec. 15. 15:39
 9/36 anonim ***** válasza:
52%

Előttem szóló: egy ismerősömnek van egy 5 éves pulija. 3 éves korában beengedték télen a lakásba, azóta sem volt hajlandó kint aludni:) Se télen, se nyáron.

Lefekszik a gazdi ágya mellé, és ott szunyál éjszaka.

2010. dec. 15. 15:40
 10/36 anonim ***** válasza:
81%
Nálunk csak este van bent pár órát, de nem tudnám elképzelni,hogy egész nap bent legyen. Főleg, ha nem vagyunk otthon. Így is mindennap porszívózok, mert mindehol hullatja a szőrét! Meg még kölyök, kicsit szertelen! Akkor oké, ha ott vagyunk, tudunk rá figyelni, ki tudjuk engedni pisilni, de nem tudom milyen állapotba hozná a házat, ha egész nap felügyelet nélkül lenne!
2010. dec. 15. 15:44
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!