Lehet egy kutyát több mint 2 évnyi rossz nevelés után még megváltoztatni?
Van egy ismerősöm, aki szerintem iszonyúan neveli a kutyáját.
Amikor a kutya még kicsi volt, engedte neki hogy harapjon, mert szerinte így megtanulja megvédeni magát. Már itt elkezdődtek a problémák.
Amikor nagyobb lett a kutya, azt csinálta vele, hogy néha beengedte a házba, néha nem. Aztán amikor a kutya teljesen összezavarodott és mindig be akart jönni, kirugdosta a házból. Amikor kérdőre vontam, hogy mit csinál szerencsétlennel, azt válaszolta, hogy ha azt mondja a kutyának hogy bejöhet, akkor jöjjön, ha nem mond semmit akkor maradjon kint. Mondtam neki hogy teljesen összezavarja a kutyát, de erre az volt a válasza, hogy ez okos kutya és tudja, hogy mikor szabad és mikor nem.
Értem én , hogy a kutya okos, de szabályokra van szüksége!
Aztán elkezdett vele kutyaiskolába járni, ahol a kutya a többi fajtársával agresszíven viselkedett. Erre az oktató azt javasolta, hogy használjon szöges nyakörvet fojtóval... anélkül , hogy elmagyarázta volna, hogy hogyan kell helyesen használni.
Azóta a kutya elmúlt 2 éves és egy idegbeteg vadállat lett. Többször megtámadta a szomszédokat és a drága gazdája röhögve meséli el a reakciójukat.
Meg lehet még ezt a kutyát menteni? Vagy már túl késő, teljesen elrontották?
Ahogy az első írta.
Egy türelmes, viselkedési zavarokat ismerő, tapasztalt, határozott és következetes gazda idővel helyre tudná tenni a kutyát.
bármikor bármilyen kutya rossz szokása megváltoztatható viszonylag rövid idő alatt!
pl. 10 éves halmozottan viselkedészavaros, agresszív kutyából is egy hozzáértő 2-3 hónap alatt egy vadi új barátságos ebet varázsolhat
a kutya ösztönösen harmóniára törekszik!...csak az ember nem
Egy kiegyensúlyozott, szabályozott és szeretetteli környezetben a kutya minden rosszat el tud felejteni és tud alkalmazkodni.
Ha tudtok ennek a szerencsétlen kutyusnak megoldást, akkor tegyétek meg, mert érdemes!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!