Néha a kutyámra rájön az 5 perc. Ilyenkor mit tegyek?
Nem kéne ráűlni a kutyára főleg nem egy 4 hónaposra...
Azért csinálja mert még kölyök.Úgy mond bepörög :D
HÍrtelen felgyülemlik benen az energia és kitőr belőle.
Majd kinövi.Amikor elkezd rád ugrálni és tépni a ruhád vegyél elő neki valamilyen rongyjátékot és azt add a szájába majd húzogasd vele.
Nekem sajnos nincs olyan szerencsém, hogy Goldenem legyen!
Amit tudok: ez a fajta tökéletesen alkalmazkodik a gazdához... De ez egy gyerek kutya! Ha héttel szorzod, akkor is!
A leírtakból azt hiszem nem biztosan tudja, hogy ki a Főnök. (azaz falkavezér)
Talán érdemes lenne ilyenkor elkapni a nyakán a bőrt és megrángatni! Ez fájdalommentes, de mivel Ő nem éri el ezt a területet, azt hiszi majd olyat tudsz, amit Ő nem! És ezért fogad el falkavezérnek.
Azért tudd, hogy a világ legcsodálatosabb kutyája a Társad! Ne bántsd!!! Ha kérhetem, akkor küldj a Blökiről képet!
rólam is leszedte egyszer a szoknyát a kutyám:D Kis könnyű nyári szoknya volt, aztán hopp márcsak bugyiban állok egy csomó ember előtt:))
Majd lenyugszik, az enyém is meg volt bolondulva ebben a korban, katasztrófa volt, már szégyeltem vele sétalni, mert állandóan támadt a lábamnak:D Kinőtte 5-6 hónapos kora körul.
Szólj rá erélyesen, hogy NEM!
Fordíts neki hátat, vagy menj arrébb. Ha még mindig nem érti meg akkor rázd meg a grabancát.
Az én kutyám( dobermann-rottweiler keverék, szuka)Sétáltunk, ő belement az árokba és annyira menni akart, hogy egyszerűen belerántott az árokba.Hát fejjel lefelé beestem, még a térdem, könyököm is vérzett. :)
De nagyon okos kutya amúgy csak amikor Őt is "elkapja az 5 perc" akkor húz-vonszol ide-oda.aztán rászólok, hogy Nem!, és arrébb állok.ha még mindig nyaggat akkor, elkapom a grabancát!
Sok sikert!
Ha tudsz, légyszíves mutass képet a kutyusról!
köszönöm.
Szia!
Ó, velünk ugyanez a helyzet, de a pici még csak két és fél hónapos. :D Ráadásul nem csak séta közben csinálja, hanem a lakásban is, a kiskölyök hangján csattog nekünk, kiabál, belekap a lábamba, aztán elrohan, mindennek nekimegy, mindenbe belekap. :D Először azt hittem, én csinálok valamit rosszul, de aztán mindenki felvilágosított, hogy ez már csak így megy egy egészséges, jól táplált, játékos kölyökkutyánál, és kábé 7 hónapos koráig számítsak is rá... Pár nap alatt rájöttem, hogy ha a kedvenc játékát ilyenkor az orra alá dugom, aztán eldobom neki, az bejön. Rángatja, aztán odahozza, hogy megint dobjam el, hogy futhasson utána. Néha a fekvős rongyát tekerem rá, azzal birkózik percekig, mert nem tud belőle kiszabadulni, de nagyon élvezi azt is. :D Most már viszonylag hallgat rá, ha rádörrenek, hogy NEM!, de csak ha ott a játéka a kezemben, és rávetheti magát arra, különben reménytelen, és tovább szaggatja a gatyámat meg a papucsomat, szerencsétlenebb esetben a lábujjaimat vagy a hajamat, mikor föléhajolok. :) Épp a környéken keresek kölyökkutyákat, akikkel játszhatna, de nem találok. :(
A grabancrázás nem ér nálam amúgy semmit, se az, ha a földre szorítom, akkor is visít, vakkantgat, azt hiszi, játszom vele. Az egyedüli megoldás beszerezni egy jó, strapabíró, érdekes játékot, és azzal lekötni. Na meg persze türelemmel várni, hogy felnőjön. :)
Jó kutyázást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!