Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Van olyan, hogy "harcikutya?

Van olyan, hogy "harcikutya?

Figyelt kérdés

Egy másik kérdésben veszekszünk. Van olyan, hogy harcikutya? Egyik fél szerint létezik, másik ellenzi.

Akkor most melyik az igaz? Szerintem a válasz nem.

Szeretnék végre választ kapni a kérdésre...

Mivel énis amstaff gazda vagyok, sokat jelentene a válasz nekem is, és a többi stafford gazdának is (,gondolom).

[img] [link]

[img] [link]

[img] [link]

[img] [link]

[img] [link]

Szerintetek ez a kutya kinézetre agresszív,támadna stb. ?? (ugyancsak ide: http://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__kutyak__1232080_staff.. )

Mert valaki szerint minden bull típusú kutyát ki lehet képezni más kutyák elleni erőszakra, szerintem nem. A kutyám nagyon nyugodt természetű,szeret játszani a többi kutyával, viszont harcra szerintünk alkalmatlan.

Egyszer eléállítottak egy staffiet (harcra volt kiképezve.később elvették a gazdájától,illegális kutyaviadalok tartása miatt), (parancs: támadj!) a kutya morgott, a kutyám pedig csak nézte, nem értette a helyzetet.

Normális válaszokat kérek!

Nem kell letámadni, hogy mit képzelek magamról stb. mert arra most semmi szükségem!

( [link] Kutyákért!Előítéletek nélkül!)

2010. nov. 1. 21:54
1 2
 1/17 A kérdező kommentje:

Képeket rosszul raktam be:

[img] [link]

[link]

[link]

[link]

[link]

Elég rosszul írtam a kérdést, de fáradt vagyok, bocsi :(

2010. nov. 1. 21:57
 2/17 A kérdező kommentje:
2010. nov. 1. 21:58
 3/17 anonim ***** válasza:
Persze hogy vannak harcikutyák."Nevelés" kérdése de az olyan fajtáknál,amiket amúgy is ilyesmi célokra tenyésztettek (pl boxer)meg még inkább valószínű.
2010. nov. 1. 21:59
 4/17 AnisszaXx válasza:
cyw
2010. nov. 1. 22:02
 5/17 AnisszaXx válasza:
szerintem nevelés kérdése....
2010. nov. 1. 22:03
 6/17 anonim ***** válasza:
Most mi a francért kell újraértelmezni a kinológiát? Vannak eredetileg harci kutyák és vannak fajták, amiket most is tudják harcra használni. Felesleges csűrni-csavarni a szavakat, fogalmakat.
2010. nov. 1. 22:09
 7/17 anonim ***** válasza:

Olyan hogy harcikutya NINCSEN! vagyis van de azokat kölyökkoruktól arra nevelték de mint faj vagy esetleg egy doboz amibe minden bull tipusú kutyát be lehet rakni olyan NINCS! Nyílván az olyan kutyákban megvan jobban amiket ÉVSZÁZADOKKAL (!!!!!) ezelőtt tenyésztettek ki ilyesmikre.

De pl egy palotapincsiből is lehetne harcikutyát faragni, akár jobban mint egy stafiból!

és egy kedves válaszolónak küldeném azt hogy a boxer nem harcra lett kitenyésztve (attól hogy bull tipusú ne itéljünk). De nem fogom leírni, NÉZZEN UTÁNA. az első oldalon ki lesz rakva.

2010. nov. 1. 22:11
 8/17 anonim ***** válasza:
ja és azt nem tettem oda hogy a nevelés kérdése!! ez a legfontosabb így akár egy palotapincsiből is... mint ahogy már írtam.
2010. nov. 1. 22:12
 9/17 anonim ***** válasza:
Amenynire én tudom a boxert azért tenyésztették ilyen kis rövid orrúra,hogy megtudja(sérülés nélkül) "fogni"/harapni a nagyobb háztartási állatokat(most pl tehén).Lehet,hogy konkrétan nem arra van kitenyésztve,hogy 5mp alatt öljön de azért ez is erőszakos dolog,úgy hogy valamilyen szinten még a pásztorkutyák is azok szerintem.
2010. nov. 1. 22:52
 10/17 anonim ***** válasza:
Szerintem ezen kár vitatkozni. Aki egy kicsit is járatos a témában, az tudja, hogy egyes fajtákat eredetileg (régen, vagy még régebben) harci célokra tenyésztettek ki. Ebben van ember és\vagy állat elleni harc. A legtöbb dog, pásztor, masztiff és egyes terrier ősű kutyát ilyen célra használták annak idején. Erre a termetük és a fajtájukból eredő vérmérsékletük tette őket alkalmassá. A génjeikben ma is hordozzák ezeket a képességeket. A korszellem, a tenyésztési kultúra és a kinológia fejlődése következtében a gének dominanciáját háttérbe szorította a nevelés, vagyis a kutyák szocializálódtak. (Persze az emberi értékrendhez igazodva.) Egyes fajták azonban, már a kezdetben sem hordoztak ilyen "harci" géneket, tehát - akárhogy is mondják egyesek, hogy "nevelés kérdése" - egyes kutyák, a rossz nevelés/tartás következtében agresszívvá válhatnak, de az nem azt jelenti, hogy ettől ezek már "harci" kutyákká váltak.
2010. nov. 1. 23:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!