Olttassuk, vagy sem?
Figyelt kérdés
Van egy 3 hónapos németjuhász kiskutyánk. Az állatorvos szerint be kellene olttatni parvó ellen, de nem merjük, mert már volt két kiskutyám, akiknek ez után az oltás után jött ki a hányás, hasmenés, és el is pusztultak. Nem tudom, mitévő legyek, nem szeretnénk elveszíteni a kiskutyát(németjuhász).2010. okt. 4. 20:45
1/21 anonim válasza:
Kizárt, hogy a korábbi kiskutyák az oltás miatt haltak meg! Adasd be neki mindenképp, ez már rutin, de életmentő oltás. Kell neki, mint minden kutyának.
2/21 anonim válasza:
hát ez fura. Nem lehet, hogy allergiásak volta a szerre? Mert például az én kutyám allergiás egy bizonyos leptospirózis elleni vakcina hatóanyagára, ezért másfajtát használ a doki. Vidd el, és kérdezd, meg. Ha szükséges csináltok egy tesztet ahol, egy icipicit jutatt belőle a kutya szervezetébe, és meglátjátok mit reagál. Kis mennyiségtől nem lehet túl nagy baja. De lehet, hogy lejárt szavatosságú vakcinát használ, ez esetben jobb felkeresni egy másik dokit!
3/21 A kérdező kommentje:
De többeknél olvastam itt a gyakorin, hogy velük is előfordult.
2010. okt. 4. 20:50
4/21 anonim válasza:
Azok a kutyák valószínűleg egymástól kapták el. Kifogtál szerencsétlenül egy kiskutyát és az tovább adta. Tudod az ilyen vírusok akár évekig is élhetnek a házban, cipőn, az áldozhat halála után. Úgyhogy hiába hozol új kiskutyát, az is elkaphatja pusztán onnan.
5/21 anonim válasza:
Nem lehet hogy előtte kaptak fertőzést?
Ha pedig az oltóanyag a ludas, akkor azt teheted előtte, hogy a lehető legjobb formába hozod a kutyust. Ha egészséges a szervezete, akkor nem fogja ledönteni az oltásban lévő inaktivált vagy gyengített kórokozó.
mindenképp oltasd be :)
6/21 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat!
Csak még az előző válszolótól kérdezném, hogy ha ott van a vírus az udvaron, akkor hiába a védőoltás is?
2010. okt. 4. 20:57
7/21 anonim válasza:
nekem a kutyám sincs beoltva (magyar vizsla)kint lakik maz udvaron van neki háza minden es csak veszetség elleni oltása van meg kutyabetegség oltás.nem kell neki az.ja az en kutyám már 5 éve el boldogan
8/21 A kérdező kommentje:
Na mostmár végképp nem tom, mitévő legyek...
2010. okt. 4. 21:06
10/21 anonim válasza:
édes drága egyetlen gyermekem.
azok a kiskutyák nem az oltástól pusztultak el.
a kiskutyák első kötelező 4 oltásában benne van a parvó is, nyilván nem véletlenül.
ez az egyik leggyakoribb kölyökkori halálos betegség....
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!