Mennyire fontos, hogy szigetelt legyen a kutyaház?
Új házikót szeretnék a kutyusaimnak. Elég, ha az alja szigetelt (hogy alulról ne érje őket a hideg) és thermo-függönnyel ellátom?
Vagy a falai is legyenek szigeteltek?
Hol lehet elfogadható áron ilyen házat kapni?
Nem lenne egyszerűbb beengedni a házba?
Amúgy szerintem fontos, idén nagyon kemény tél lesz.
Hát, persze fontos, hogy alulról is szigetelt legyen, amit a "talajmenti fagy" kifejezés már önmagában érzékeltet, de a szakemberek a felső részt, a tetőt szigetelik nagyon vastagon, mivel felfele száll a hő, és azt kell benntartania. Itt a hőn a kutya testhőjét értjük, mivel ez fogja befűteni számára a menedéket. Persze ugyanezért kell minden falának szigetelve lennie, mert máshol is szökik belőle a meleg...
Két helyen is lehet, de nem olcsó, az én 35 kg-os kutyámnak 48.000 Ft lett, a 12 kg-osnak pedig 24.000 Ft.
Olvasd el ezt, mielőtt úgy döntesz, hogy magad készítesz:
Linkek:
Szerintem a második a legjobb, az elsőnél nem tudom, hogy mennyire veszélyesek az anyagok, szerintem érdemes elolvasni hozzá ezt is, itt inkább bemásoltam, de ugyanarról a kutyahaz.eu oldaláról van ez is:
A kutyára veszélyes és amit nem ajánlunk!
A kutyaháznak számos olyan alkatrésze van ami, amit az emberek luxusnak hisznek, de a kutya számára akár veszélyes is lehet.
1.) Először is, esztétikai szempontból valóban jól mutat a kutyaházon a fém (aluminium, vas stb.) élvédő, de a kutya természeténél fogva gyakran megrágja a házat, az élvédő miatt csúnyán felsértheti a száját.
2.) A padlófűtés szintén luxus kényelmet biztosít, de elsősorban csak az emberek számára előnyös, a kutyáknak könnyen akár izületi gyulladást is okozhat. Mivel a fa házba épített padlófűtés elektromos, záralatos lehet, ami a ház kigyulladásához is vezethet. ( A Kutyahaz.eu oldalfalfütését ajáljuk! Részletek a Luxus Kutyaházak menüpont alatt lévő Luxus Prémium vagy Luxus Prémium Plus menüpont alatt talál!)
3.) Sokfajta ötletet láttunk már a ház bejátatának szigetelésére. Akadályozhatja a kutyát a kényelmes ki- és bejárásban. Ezenfelül a kutyaháznak van egy természetes szellőzése (a hőszigetelő nem szellőzik így a levegő "beszorul" a kutyaházba!), melyet ezek a rendszerek felborítanak és így az egészségre is ártalmas lesz! Úgy, mint a ház bármely más részét, ezt is megrághatja, letépheti. ( A Kutyahaz.eu forradalmian új termékét ajánljuk! Részletek a Termo és Hő függöny menüpontban!)
4.) Sokaknak tetszenek a lapostetős kutyaházak, azonban ezekkel kapcsolatban is felmerülhetnek apróbb problémák. Az esővíz nehezebben folyik le róla, mint a nyeregtető esetében. A lapostetőn könnyebben megtelepedhet a moha, ez esztétikai szempontból nem előnyős, nehezen takarítható. Persze sok kutya szeret a ház tetejéről nézelődni, ezeknek a kutyusoknak kimondottan ajánjuk!
5.) A kutyaház aljzatát gyakorta borítják szőnyeggel, amit lerögzítenek. Ez azért nem praktikus, mert nehezen vagy egyáltalán nem tisztítható. Kissé drágább, de jobb megoldás, ha csúszásgátló gumialjjal borítjuk az aljzatot!
A fent felsorolt elemek használatát nem javasoljuk, de természetesen, kivitelezhető!
Még itt is körülnézhetsz:
Az előbbi idézetből lemaradt ez:
Már nálunk is kapható a Termo illetve Hő függöny! Idáig a kutyákra való tekintettel nem forgalmaztuk, de 2 éves tervünk alatt sikerült előállítatni egy különleges légáteresztő függönyt! Lényege hogy a kutyaházban a levegő járását szellőzőkkel biztosítjuk! A függöny a meleget (télen) illetve a hideget (nyáron) a kutyaház belsejében tartja! A ki- és bejárásban sem zavarja az állatokat mivel speciálisan puha anyagokból készül! Nem PVC és egészségre is ártalmatlan! Puhaságának köszönhetően, ha megrágná, a kutya nem látszik meg a függönyön (bizonyos fokig) rugalmasságának köszönhetően! Különlegessége, hogy FAGYÁLLÓ!
Szia!
Én is most tervezem kutyaház építését.
A google-on kutakodtam kicsit, és ezeket az oldalakat, meg leírást találtam:
Szigeteléssel ellátott lapraszerelhető kutyaházak.
A SINB csak ilyet készít, de nem mondjuk, hogy az egyszerűbb, akár házilag deszkából készült kutyaól - azért mert mi nem készítünk ilyet - ne felelne meg például egy hideget jól tűrő kutya lakhelyének.
Élvédőzött sarkok és élek az esetleges rágás, rongálás ellen.
Felmerült már a kérdés: És nem okozhat ez sérülést a kutyámon? De igen…. Még nem találkoztunk ilyen esettel. Mint ahogyan olyannal sem, hogy pl. gereblyével vagy mással a szájában próbált volna a kutya magának tudatosan sérülést okozni. Az élvédők rágása nem okoz nekik örömet, ezért azt megunják. Ha nem tartjuk fontosnak az élvédőt a házon, akkor azt könnyedén eltávolíthatjuk, illetve élvédő nélkül is vásárolható SINB kutyaház, ugyanis nem minden kutya rágja szét a házát.
Felnyitható tető.
Kényelmesebb a kutyaház tisztítása, belső felületeinek hozzáférése ha a tetőt felnyitjuk. Igény szerint lehet rögzíteni is.
Lapos és nyeregtetős változatok.
A lapostetős változat tetejére szívesen fekszenek fel a kutyusok. Ezeket csak fedett helyre ajánljuk a csapadék lefolyás hiánya miatt.
Szőnyeg (opcionális).
Vásárolhatók a házak aljába rögzíthető kopásálló szőnyegek, melyekben a kutya nem tud kárt tenni (kaparni, rágni) valamint könnyen tisztítható a fekvőfelület.
Termofüggöny (opcionális).
A kutyaház bejárati nyílásának szélvédettségét szolgálja. A hideg téli időben javasolt használata, nyáron levehető a kutyaházról.
Öt különböző méretválaszték.
Nagyon fontos a megfelelő méret kiválasztása. Ha fontos szempont a télen is meleg kutyaház, akkor ne vásároljon nagy (kényelmes) házat a kutyának. Akkor helyes a ház mérete, ha a kutya fejét lehajtva tud bemenni a házba és ott éppen hogy meg tud fordulni. Ha egy hideg téli éjszakán több méretű házat adunk kutyusunknak, akkor ösztönösen azt választja, amibe éppen belefér. Ha van lehetősége, próbálja ki! A kutyaház méretének kiválasztása nem közvetlenül a kutya súlyától függ! A kutya fordulékonysága, fajtája, életkora is mérvadó.
Eltolt bejárat (opcionális).
A bejáratot elkészíthetjük bárhová a kutyaházon, ha a standard (ajtó a rövidebbik oldal közepén) nem megfelelő, de téves gondolat az, hogy az eltolt ajtó a kutyánknak jobb hővédelmet biztosít. Ugyanis ha megfelelően kicsi (testhőmérsékletével jól kifűthető) kutyaház méretet választunk, akkor a ház a kutyával tele lesz, tehát mindegy hol van az ajtó, kutya lesz mögötte!
Ahhoz, hogy kedvencünk szeresse otthonát fontos a ház vagy kennel elhelyezése és tájolása is. Lehetőleg tegyük a kutyaházat és kennelt jól kilátható, de szélvédett helyre, és téli időben szereljünk a kutyaház ajtajára termofüggönyt illetve kutyakennelre szélvédőpanelt!
Köszönöm a sok hasznos tanácsot, végül sikerült találnom egy extra szigetelt házat 25.000-ért. Szerintem ez elfogadható ár, és szakember csinálja, az mégiscsak más, mint ha én összetákolok valamit :-)
Utolsónak: én is hallottam már ilyesmit, de szerintem a kutyák annyira éberen alszanak, hogy észrevennék, ha fogytán az oxigén. Másrészt pedig ezek csak lamellák, amik között szabadon áramlik a levegő, nem egy légmentesen záródó ajtó...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!