Hogy kell elkezdeni?
Én is csak azt tudom tanácsolni, h járj kiállításokra, ismerkedj azokban a körökben. Olvass minél többet a kutyákról, azon belül utána a fajtádról. Az a baj, az egésszel, h nagy tervei vannak, és a szüleid nem hiszem, h támogatnának. Ide sok pénz kellene. Eleve a törzskönyves kutya + oltásai, ellátása, kozmetikus, ha kiállításra akarod vinni suli...ilyen-olyan vizsgák...bla-bla. Akkor, ha sikerül ezt megvalósítani, és egy olyan kutyát nevelni, aki képes kiállításokon helyt állni, ott is a nevezési díjak. Én ezt akkorra hagynám, ha már saját keresettel, élettel rendelkezel, amibe nem szólhat bele senki. Addig egy keverék kutyával is ugyanúgy lehet "gyakorolni", nevelni, tanítani..
Remélem érted mire gondolok?!
Szia!
Ha nem tudsz egy helyen lenni a kutyáddal, akkor nem lesz könnyű dolgod. Ha munka- vagy sportkutyát szeretnél, ahhoz napi 25 órát kell együtt töltenetek. Ha belevágsz, menj el egy KUTYAISKOLÁBA és kérdezd meg a kiképzőket, hogy nekik mi a véleményük. A kiállítások biztos érdekesek (én nem szeretem a "fazonírozott", kennelben tartott majdnemkutyákat, amik ott láthatók, ráadásul az
első két kutyám keverék blöki volt...), de ott maximum nézelődni tudsz. Egy jó kiképző viszont rengeteg információt megtud a kutyádról már abból, ahogy az állat mozog, érdeklődik, RÁD NÉZ.
És az sem fogja érdekelni, hogy "csak" egy kutyás múlttal nem rendelkező, 12 éves lány vagy.
Szia!
Az első és legfontosabb, hogy lépésenként építsd fel a céljaidat!
Pl első lépés: megtanítom a kutyámat leülni.
Az nem baj, ha van hosszú távú célod, csak lásd a hozzá vezető hosszú és göröngyös utat is!
Én azt tanácsolom, hogy járj el kutyaiskolába. Ott egyrészt több dolgot is megtudhatsz legyen szó kinologiáról, vagy kiállításokról! Segítenek megvalósítani az álmaidat!
Azonkívül megismerkedhetsz kutyás emberekkel is és kutyákkal is! Akkor is hasznos lehet, ha csak megfigyeled az eseményeket!
A "kutyás társadalom" elég nyitott közösség, szívesen veszik általában mindenki közeledését, akár 10 akár 60 éves.
Szerintem vágj bele nyugodtan!
Szia! Először is gratulálok, kevesen vannak korodbeliek, akik ilyen szépen helyesen írnak, és fogalmaznak, és már terveik vannak a jövődre nézve. Másodszor pedig én is azt mondanám, hogy kutyasuli, ha van aki támogat, és a pénz nem gond, akkor én mindenképpen a Népszigetet ajánlanám, mi oda járunk, és nagyon szeretjük. Most voltunk kiképzésvezetői tanfolyamon, és volt ott korodbeli lány is, senki sem nézte ki, sőt! És úgy tudom volt már csoportvezető 20 éven aluli is, mert hamar kezdte, és gyorsan tanult. Ha egy kutyuval kitanulod a kiképzés csínját-bínját, akkor a csehszlovák farkassal is fogsz tudni bánni valószínűleg.
Sajnos a kiállításos dologban nem tudok segíteni, mert nekem sem szimpatikus a hajlakkos kutyák világa :)
Ellenben kutyával dolgozni, kommunikálni, jó kapcsolatot kialakítani, folyamatosan tanulni, érteni egymást, na az csodálatos feladat.
Annak a lánynak kutyatenyésztők a szülei, nem is kicsit és már neki is saját kennele van, szval nála ez nem meglepő h így alakult.
Én is így vagyok mint te, önképzőként tanultam meg minden kutyás területről minden tudnivalót aztán a gyakorlatban is a kutyámmal, aki mindenféle kutyás sportra jó, szval mindenbe beletanultam vele, a közeli kiállításokra elmegyek egész napra, párszor saját kutyával is voltam szép eredményekkel.
Van junior handlerek klubbja, lépj be és ismerkedj meg velük, tanulj tőlük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!