Miféle kullancs lehet ez?
Figyelt kérdés
Kutyámmal voltunk erdei táborba és sok kullancsot összeszedett, (a héten 3at szedtem ki belőle) amit ott nem is vettem észre pedig mindennap átnéztem. Este megfürdettem a kutyát, de akkor nem találtam benne semmit. Tegnap jöttünk haza és délután találtam a helyén két nagyon picike kullancsot, de teljesen megszívta magát. Kb 2 milliméteres. Olyan kicsike, hogy meg sem tudnám találni a bundájában. Ma is találtam már hármat, de úgy néz ki mintha nem élnének. Van rajta kiltix nyakörv, de többször vizes lett múlt héten :S Mit tanácsoltok? Dokihoz nem tudom vinni, szadadságon van :S Próbáltam furminatorral fésülgetni, hátha találok még, de nem találtam, csak egy rendes nagy kullancsot.2010. júl. 26. 12:16
1/4 anonim válasza:
Szia! Szerintem az nem kullancs. Mi is találtunk már ilyet az udvarban, tényleg nagyon hasonlít rá, de nagyon picike, ilyen vöröses-feketés pötty az egész állat és nem igazán aktív. Rájöttünk, hogy tyúktetű lehet.
A Chemotox vagy a Insecticide 2000 rovarirtó is hatásos ellenük. Remélem segítettem. Üdv!
2/4 A kérdező kommentje:
De azt hol szedhette össze? Nem találkozott madarakkal :S
2010. júl. 26. 12:52
3/4 A kérdező kommentje:
Az jó ha fújok a helyére chemotoxot?
2010. júl. 26. 12:53
4/4 anonim válasza:
Lehet hogy nem kullancs, de azért jobb kiszedni, és utána megfigyelni. Meg én nyakörvet is váltanék, szerintem a scalibor hatásosabb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!