Aki a nyusziját főként táppal eteti megmagyarázná nekem?
Figyelt kérdés
Tényleg kíváncsi vagyok rá, hogy miért az egészségtelen táppal tömi mindenki a nyusziját? Oké, hogy kap mellé egy kis zöldet, de miért nem az a fő tápláléka? Mármint nem a zöldség, gyümölcs, hanem a sima fű meg egyéb erdőn, mezőn termő növény. Vagy akinél széna a fő, miért? Miért nem adjátok a nyusziknak azt, ami az eredeti táplálékuk? Miért lenne bármi baja tőle (hallottam már hogy hasmenés meg felfúvódik vagy bélcsavarodást kap stb.)? A vadonban is ezt eszik, nincs semmi bajuk. Meg az enyémeknek se. Hiszen ez a normál kajájuk, az evolúció így találta ki. Nem rosszból írtam ki a kérdést, csak tényleg érdekel a magyarázat, tényleg kíváncsi vagyok, mert nem tudom megérteni.2015. okt. 9. 18:28
1/7 anonim válasza:
Szerintem azért kell nekik a széna, mert ezek már nemesített nyuszik.
Tehát ezek a természetben nem léteznek.
Meg abból nem lehet baj, míg a fűvel igen:
vizes, szennyezett.
2/7 A kérdező kommentje:
Hát épp ez az, hogy a táppal ezerszer több baj lehet, veszélyesebb, károsabb, egészségtelenebb mint a fűfélék. Ezért nem értem, miért eteti itt a többség ezzel a nyuszikat.
Oké, hogy háziasított nyulak, de azért annyira nem térnek el a vadonélőktől. Ugyanolyan a szervezetük, az emésztőrendszerük, ugyanarra van szükségük.
2015. okt. 9. 19:45
3/7 anonim válasza:
Ezen már én is gndokoztam, mert én se értettem. Sok helyen olvasni hogy 3 hónapos kor alatt nem adható fű meg ilyenek....de láttam már olyan oldalt ahol le volt írva hogy ez tényleg hülyeség. A táp szerintem csak akkor kel ha a nyuszi télen kint van vagyesetleg teszészállat, húsnyúl. Egy hobbi állatnak aki a lakásban él nem is ķéne táp, az lenne a legjobb ha minden nap szednének neki füvet meg különböző leveleket stb. De sokkal egyszerűbb megvenni a tápot, szénát...Sajnos sok helyen félre vezetik az embereket és azt mondják nekik hogy ne adjanak sok zöldet a nyusziknak. Nálam úgy vannak tartva hogy tavasztól őszig fű és egy kis széna ( meg egyébb növények) és télen széna meg táp hogy legyen szírréteg a hidegben. Az igaz hogy a nyulaknak fontos a rost de az a fűben is van.
4/7 anonim válasza:
Második vagyok. Bocsi a helyesírási hibákért de telefonról írok.
5/7 A kérdező kommentje:
Ilyenkor bezzeg nincs itt az a sok mindenki, aki más kérdések alatt bőszen állítja, hogy a nyulaknak igenis a táp kell.
2015. okt. 10. 01:48
6/7 anonim válasza:
Második vagyok. Persze hogy nincs mert ők is tudják hogy nincs igazuk... de a táp a legkényelmesebb, pedig ha kintről szednének zöldet az olcsóbb lenne mint egy jó fajta táp, de sajnos az emberek többsége rossz minőségü olcsó tápot vesz amibe ki tudja mi van...
7/7 anonim válasza:
Én minden pénteken adok a nyuszimnak tápot
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!