Tengerimalacok etetese!?
"A mennyiséget illetően két púpozott evőkanállal (20 gramm) javaslunk mindenféle tápból egy napra!"
"Táplálékszükséglet: napi 40-100 g, 1000 gramm testtömegre"
www.malacok.hu-rol olvastam az etetesnel es az altalanos tudnivaloknal! De valaki azt irja hogy pl egy etkezesre olyan 20 gramm etel nagyon keves!
Ne grammozz.
Én érzésre adtam nekik, ha mind megették és még nagyon visítoztak kajáért akkor kaptam ezt-azt.
Ő egy tengerimalac, nem pedig tudományos kísérlet, hogy grammra pontosan kimérjük az adagját.
Elrontani nem lehet, max. kissé kigömbölyödik ha túleteted és nem mozgatod, de annak is megvan a megoldása :)
Nekem a malacaim napi egyszer kapnak fél marék tápot, ez elég szokott nekik lenni. De mindig van előttük széna, ebből ehetnek bármennyit, napi 2-3szor kapnak zöldséget, gyümölcsöt, friss füvet. Annyi táp nagyjából elég nekik, amennyit egy evésre meg tudnak enni.
2 malacom van, és ugyanannyit kapnak enni mindenből, mégis az egyikük nagyon vékony, a másik egy kicsit kövér. Szóval szerintem ez alkati kérdés is.
"...vízzel itatni a malacot nem lehet"
Ezt mégis honnan veszed??
Még szép, hogy lehet, sőt, kell.
Kedves Kérdező!
Ne haragudj, de úgy tűnt, megnyugodtál a legutóbbi kérdésedre kapott válaszoktól, legalábbis így búcsúztunk el :). De látom, te még mindig a grammok bűvkörében élsz. Értsd meg kérlek, a leendő malackád érdekében, hogy a táp és a táplálék nem azonos fogalom! Tápból adsz neki egy kisebb marékkal vagy valamivel kevesebbet egy napra, de mellé más táplálékot is KELL adni! Az általad oly szívesen citált oldalról:
"Mivel a tengerimalac rágcsáló, ezért fogai folyamatosan nőnek, koptatnia kell őket. A hiedelemmel ellentétben nem a száraz kenyér, hanem a széna koptatja legjobban a malackák fogát. A széna energia- és fehérjetartalma nagyobb, mint egy azonos mennyiségű friss fűadagé. A jó száraztakarmány illatos, sok benne a zöld és a fűféle.
A széna rosttartalma miatt az emésztés szempontjából is fontos szerepet játszik, ezért mindenképpen ügyeljünk rá, hogy a malac előtt bőven legyen belőle."
Érted? BŐVEN! Nem 20 gramm!!! Tovább:
"Mi minden nap adunk állatainknak friss zöldséget, fejenként egy negyed almát, vagy negyed paprikát, dinnyéből nyáron a maradék héjakat adjuk be, uborkából 4 karikát vagy répából 5-6 karikát."
Ezt pedig már az én válaszomból ollóztam ki, ha a többiek esetleg nem olvasták:
"Ha van konyhamérlegetek - és még mindig kételkedsz az igazunkban - dobd fel kérlek azt a negyed almát, vagy egy szelet dinnye héját. Meg fogsz lepődni, hányszorosa lesz a 20 grammnak!!!
Az állattartáshoz nem kell patikamérleg, elég a józan ész és az állat igényeinek (mit szabad és mit nem szabad adni) ismerete. A többit, ha figyeled az állat jelzéseit, és elég lelkiismeretes vagy, könnyen kitapasztalod."
Kedves Kérdező! Ha még tízszer teszed fel ezt a kérdést akkor tízszer fogjuk ugyanazt a tanácsot adni, amit hidd el, érdemes megfogadnod, mert jót akarunk neked és a malacodnak is! :)
Lazíts, felejtsd el a grammjaidat és ha meglesz a malacka, etesd az igényei szerint!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!