Mi a véleményetek a Sera algovec-ről?
Lenne pár kérdésem:
-hogyan kell használni?
-hányszor kell használni?
-mennyi időközönként kell használni?
-ilyenkor ki kell venni a halakat?
-hogyan távolitsam el az elhalt algát?
Szerintem se ér semmit.
Próbáltam annak idején, nem nagy sikerrel.
Milyen algád van? Lehet jobban jársz algaevővel, vagy csigákkal. A legfontosabb viszont a vízminőség! BAROMI JÓ SZŰRÉS + RENDSZERES VÍZCSERÉK! A vegyszerek csak tüneti kezelések. Ha elmúlt a hatása, újra jön az alga... cserébe addigra kinyírod a baktériumkultúrád a szűrőben és robbanás-szerűen jön az alga + a betegségek... :(
Saját tapasztalat. 1 éve kis híján kivégeztem az összes növényemet, majd halaimat (300 literben)...
Hú az igen,gondoltam rá, hogy talán többet érne egy pár törpe szívóharcsa
Amúgy barna algám van.
Ja,lenne még egy kérdésem, lehet nem ide tartozik: a törpe páncélos harcsa jó algázó hal? Mert nem biztos, hogy tudok törpe szívóharcsát venni itt Nagyváradon. Azért kérdeztem, hogy a páncélos harcsa is jó lehet barna alga ellen.
Ne plussz-halban gondolkodj először, hanem a vízminőség javításán, fényerő, tápozás, növények, SZŰRÉS! összhangján... Az algaevő csak tüneti megoldás, de legalább nem öli meg a hasznos bacikat, mint a vegyszerek. A barna alga általában "könnyű ellenfél" friss akváriumokban megjelenik, kevés fény, sok ammónia, kevés szűrés.
"Megszüntetni jobb szűréssel, több részleges vízcserével, és a túletetés elkerülésével a legegyszerűbb." http://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__halak-akvarisztika__1..
Lehet félreértettem, de nem növényes, hanem egy nemrég beindított akváriumról van szó... szerintem.
"túletetni meg nem szoktam mivel nincs benne még hal." tehát lesz.
Kezdésnél a barna alga gyakran előjön, és normális szűréssel, stb. magátol el fog tűnni. Az aksit úgy is járatni kell 3-4 hétig, csak légy türelmes...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!