Fehér penész szerű valami van az akváriumom alján és a növényeken. Mit tegyek?
Szia.
A szerves anyag(itt a halkaja)okozhat penészedést ha nagy mennyiségben etetsz és a kavicsok közt megragad.gondolom lemezes halkajával eteted a halakat próbálj minőségi kaját venni és nézd meg nem etetsz e túl.Az ancik (már ha azok vannak algázónak)szeretik leenni ezt a fehér trutyit,én egyszer egy új növénnyel vittem be ilyet nekem azt tanácsolták a jódozatlan só segít (54 Literbe elég 1 evőkanál)nekem segített.de ha nem házi praktikát akarsz akkor ajánlom a Sera Omnipurt a használata a csomagoláson!vagy szedd ki a halakat szívd le a víz legalább felét abba tedd be a szürődet és járasd (a bacik ne haljanak meg)és suvickolj át mindent alaposan!a talajt is mosd át és vissza a vizet így egy 50% vízcserének felel meg és a halak sem sínylík meg nagyon.szerintem az etetés okozza a gondot vizsgáld meg mert a kezdők nagy eséllyel túletetnek és a maradék kaja csak terheli a vizet és szerintem az penészedett be!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!