Miért ugranak ki a halak?
Figyelt kérdés
Hallottam már, hogy van olyan hal, ami ugrik, és lekell takarni az akváriumot. Az én halaim, szerencsére nem ugranak. De, mitől ugrik ki egy hal? Gondolom, ha menekül egy ragadozó elől. És más oka is lehet?2009. okt. 1. 21:10
1/7 anonim válasza:
a mieink kiugráltak, de akkor még nem tudtuk hogy ez lehetséges, egyszerűen csak eltüntek... vsz kiugrott és megette a macska...aztán láttuk hogy egy kiugrik és visszatettük azóta le vannak takarva...egyébként sztem csak hobbiból ugrándoznak kifele, mert nem menekülhetett nálunk semmi elől.
2/7 anonim válasza:
Ha nagyon rossz a viz, akkor majdnem mindegyik megpróbál kiugrani.
De vannak olyan fajták is, amik a víz felszine közelében szeretnek uszkálni és ezek minden egyéb ok nélkül kiugranak.
3/7 Salx Narval válasza:
Több oka is lehet.Lehet a rossz vízminőség miatt(méreganyag).Lehet azért, mert megijed valamitől.A labirintkopoltyús halaknál előfordulhat, hogy akkora sebességgel jönnek fel levegőt venni, hogy kirepülhetnek az aksiból.( Ezeknél a halaknál, a megfázás miatt is takarni kell az aksit) Ha élősködők vannak rajtuk, így próbálnak menekülni.És vannak olyan halak is, akik jókedvükben ugrándoznak, vagy esetleg, bogarak után ugranak.Egyszóval érdemes takarni, vagy a vízszintet alacsonyabban kell tartani.A rákok és a garnélafélék, pedig kimászhatnak.SN.
4/7 anonim válasza:
simán ugranak ám jókedvükben is. meg ijedtükben. a snecik néha tömegesen ugranak ki kör alakban a vízből, amikor a balin vagy csuka közéjük rabol. le kell fedni az akváriumot, minden esetben.
6/7 anonim válasza:
Az oxigénben hiányos vízből szoktak kiugrálni illétve (pipálni)is soktak, ez azt jelenti hogy apró buburékokat keltenek a víz tetején hogy jobban keveredjen a víz a levegővel emiatt sokat tartózkodnak a víz felszin közelében. Gyakrabban kell vizetcserélni vagy jobb levegőztető kütyüt kell beszerezni.
7/7 anonim válasza:
Mert nem feded az akváriumot.(amugy meg mért teszed fel ujra a kérdést mikor megkaptad a hasznosabbnál hasznosabb válaszokat...Nem értem az ilyeneket...Ez a fungció arra való,hogy ha nem kapsz választ,vagy nem megfelelőt.Ebben az esetben iylesmi nem áll fent...Érthetetlen számomra...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!