Hol vannak jó lelőhelyek?
RIMÓCI PATAK:D
Ha az én kérdésem re is széloztál akkor én onnan fogom szedni... Van sok hínár benne meg ilyen úszó lóhere féleség is, ezeket csak villámba néztem meg, ha közelebbről is megnézem kitudja milesz:D
A hévízi az nem védett rész?
Al Capone: igen, most épp a te kérdésed ihlette, de egyébként is érdekelt volna :)
Utolsó: Fertőtleníteni kell és akkor tuti nem hurcolsz be vele semmit. De egyébként alig nagyobb a veszélye, mint a boltból hozott növényeknél... mert ott is ki tudja mivel rakják egy vízbe :D
Pesten ahogy megyünk fel dobogókőre, ott van egy patak félúton. Régen egyszer ott órákon át kis átlátszó-vörös 3-5 mm-es teljesen gömb alakú köveket gyűlytöttem, amiknek le voltak kristályosan csapva az élei. Azt gondoltam hogy az rubin, mert ilyen volt, mint ez csak nem volt így lecsiszolva a felülete:
Egy kicsi gyógyszeres üvegbe raktam, de aztán valahogy később elkallódott, eltűnt, vagy valakinek odaadtam, már nem tudom :/ Nagyon régen volt.
Asszem ez az a patak:
A növényeket nem néztem. Akkor csak a kövek érdekeltek :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!