Ez menni fog így? (sürgős! )
Rokonoktól kaptam 1 akváriumot...
100Literes és 29 hal van benne..
teljes felszereltséggel berendezve kaptam...
a baj csak az h van benne pár hal aminek nagyobb hely kéne...
halak:
2 db torokátum
2 db algaevő harcsa
6db narancsúszójú páncélosharcsa
10 db neonhal
2 db pakisztáni díszcsík
5 db szumátrai díszmárna
1 db vörös rojtos szájú
na szóval ezek...
arra lennék kíváncsi hogy ígyis jol fogják magukat érezni vagy amely nem oda való azt ajándékozzam el vagy mit csinálljak???
a válaszokat előreis köszönöm!!!!
Hát ami már nagyobb, azt feladod hirdetésbe, hogy olcsón eladó, aztán majd csak valaki megveszi.
Én a díszcsíkokat és a neonokat hagynám a többit meg eladnám.
Nem értek hozzá, de valami alga evő az kell minden akváriumba nem? Legalábbis mikor gondolkoztunk akváriumban, akkor ezt mondta a nő az állatkereskedésben. Tehát akkor az algaevő harcsákat miért adja el?
Végül nem vettünk.
Nem, ez így nagyon sok és a legtöbb hal territoriális, agresszív, csípkelődő, rosszul társítható, főleg ekkora helyen. Igazából azt sem tudom, hogy mit kellene megtartani és mit elajándékozni.
Kezdjük az elejéről:
Thorocatum: kicsi nekik a hely, de határeset, éppen tarthatóak itt, viszont a neonokat könnyen megehetik, csak nagyobb halakkal társíthatóak. Akkor viszont már kicsi az akvárium.
Algaevők: egy párnak elég a hely, maradhatnak, de nem ennyi hallal.
Narancs péncélosok: békések, kicsik, maradhatnak.
Neonok: békések, kicsik, számukra is jó a hely, a páncélosokkal és az algaevőkkel jól kijönnek.
Pakisztáni díszcsík: Fajtársaival és más csíkkal agresszív lehet, túl nagy ide.
Szumik: Csípkelődős, aktív halak, főleg ilyen kis számban tartva. Senki nincs tőlük biztonságban. Ha többen vannak, már lekötik magukat, kevésbé foglalkoznak a többiekkel. De nagy a helyigényük.
Vörös rojtos: Szóba sem jöhet ide, agresszív, nagyra növő, területvédő.
Szerintem a legjobb, ha a neonok, péncélosok és algázók maradnak, majd hasonlóan békés halakkal társítod őket.
A többieket például akvarista.hu-n vagy expresszen meghirdetheted, cserélheted növényre, esetleg megpróbálhatod bevinni őket kereskedésbe.
A kommentedre válaszolva, illetve magamat kiegészítve:
Ha ilyen nagy halakat szeretnél tartani ilyen kis helyen, akkor igen, csak néhány darab tartható. Ez nem jó neked sem, mert üres lesz az akvárium, illetve a hal sem fogja jól érezni magát. Ezért javaslom, hogy békés, kistestű halakat tarts, azokból lehet viszonylag sokat, mondjuk a neonok, páncélosok és algázók mellé elfér még egy 10-15 fős csapat, vagy esetleg gurámik, elevenszülők.
hu.ez olyan mint egy vegyes felvágott minden van benne de szar.én így gondolnám
6 db.Narancsúszójú páncélosharcsa
10 db neonhal
2 db anci
a többi nem megfelelő.vehetsz hozzá csíkos baltahasú lazacot,dániot vagy petitellát esetleg gurámikat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!