Tápsót hogyan csináljak házilag?
Sziasztok!
Olvastam akvarista.hu-n hogy lehet házilag tápsót csinálni de azt a topikot nem találtam ahol az elkészítési módja le van írva , tudnátok segíteni vagy ha van valakinek saját receptje és tapasztalata kérem írjon.Köszönöm
Valamikor volt receptem, de nem találom. Több mint 10 féle vegyszerből kell kikeverni, minden nyomelemet külön vegyületben lehet belerakni, kelátképzőt, hogy stabil legyen, meg asszem citromsavat talán a kémhatás miatt. Egyesek szoktak hormonokat is keverni bele. Kell egy mikromérleg is méricskélni.
Kis tételben mindent megvenni nagyságrendekkel drágább, mint a létező legjobb gyári táp. Időben is sokkal több és nagyon macerás. Hacsak nem vízinövény kertészetet akarsz alapítani, vagy nem a csináldmagad a mániád, akkor egyáltalán nem éri meg a dolog.
:DD Hát még a "csináld magad" mániám soha nem hozott sikert így úgy döntöttem hogy akkor megveszem a bolti tápsókat :D Azokból milyet tudnál ajánlani?És milyen árban vannak?
Köszönöm.
Hali!
Van receptem, de ha minden összetevőt megveszel, az 20 ezer forint körül van. És ez még semmi a keveréshez szükséges eszközökhöz. Ha nem ipari szinten növényezel, akkor a gyári tápokat vedd. Egyéb esetben írj privátot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!