Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » A halaknak éjjel is kell a...

A halaknak éjjel is kell a levegözetetö?

Figyelt kérdés

Ma lettek halaink, viszonylag jól türtek mindent!

Ettek szépen, a höfok megfeleö, az megy éjjel is!

A levegözetetönek menni-e kell mindig?

Illetve a neont kikapcsolhatom, vagy hagyjam?

2010. dec. 16. 22:17
1 2
 1/15 Kriszti83 ***** válasza:
25%
Mehet nekik éjjel-nappal. Engem zavart éjszaka a levegőztető hangja, mindig lekpacsoltam, nem lett semmi bajuk a halaknak.
2010. dec. 16. 22:20
 2/15 anonim válasza:
31%
Neked szükséged van éjszaka levegőre? :D
2010. dec. 16. 22:27
 3/15 A kérdező kommentje:

Igen! esöztetöt vettem hozzá, és nagyon hangos ahogy csobog a viz, és mióta be van kapcsolva már vagy 10-szer mentem pisilni:)

Kikapcsoltam , de akkor ezek szerint nem baj:)

A világitás nem megy, az nem létfonotsságú, a melegitö meg automatikus!

Köszönöm a válaszod!

2010. dec. 16. 22:29
 4/15 A kérdező kommentje:

na ennyire hülye azért nem vagyok!!!!

Levegöt kapnak a vizböl oldott oxigénböl...tudod???

2010. dec. 16. 22:31
 5/15 anonim ***** válasza:
A levegőztetőnek éjjel-nappal mennie kell, de a neont kikapcsolhatod éjjelre. A természetben sem süt a nap éjszaka. :):) Vegyél időzítőt, és akkor magától ki-bekapcsol a neon az akváriumnál.
2010. dec. 16. 22:32
 6/15 anonim ***** válasza:
Szűrő, levegőztető, fűtő menjen 0-24 órában, világítás napi 10-12 órát. Abból se a kevesebb nem jó, se a több. Esőztetőt éjszakára leveheted, viszont nem ártana egy légpumpa, amire rákötsz egy porlasztót, annak nincs hangja.
2010. dec. 16. 22:51
 7/15 anonim ***** válasza:
78%

Nem mindegy, hogy levegőztetőről vagy szűrőről van-e szó.

Mivel te azt mondod, esőztető van rajta, az szűrő, ami persze levegőztet is, de nem ez a fő funkciója. Mivel baktériumkultúra alakul ki benne, nem szabad kapcsolgatni, állandóan mennie kell. Ha kikapcsolod éjszaka, a benne élő hasznos bacik elpusztulnak, bekapcsolásnál pedig bepumpálod őket a vízbe. Tehát ezt nem szabad. Viszont csobognia nem kell állandóan, ha leveszed vagy víz alá nyomod az esőztetőt éjszakára, akkor szinte semmi hangja nem lesz.

Minden jót a halacsokhoz!

2010. dec. 16. 22:52
 8/15 Platypus ***** válasza:
A levegőztető arra való, hogy az oxigén oldódását gyorsítsa. Ha kikapcsolod, és semmi sem mozgatja a vízfelszínt, akkor az oxigén a felület nagyságával arányosan oldódik a vízbe. Ha sok halad vagy növényed van, akkor éjjel az oxigénfelhasználásuk nagyobb lehet, mint ami a nyugodt vízfelszínen keresztül képes beoldódni. Ha az oxigénhiány enyhe, akkor nem pusztulnak el a halak, de szép lassan leromlik az egészségük. Ha nem bírod az esőztető hangját, keress más megoldást, nem mindegyik csobog annyira.
2010. dec. 16. 23:02
 9/15 anonim ***** válasza:

Nekem is volt egy esőztetős szűrőm, de csak úgy 1 hónapig, mert rohadt idegesítő volt a hangja.

Most Eheim szűrő van benne, ez nem fúj olyan bazi sok levegőt egyébként, de szerintem pont opimális.

Persze lehet állítgatni, hogy mennyit fújjon:

Nem tudom neked mekkora akváriumod van, de 30-60 literhez árulják ezt a fajtát:

[link]

60-160 literhez meg létezik ez. De ez csak minimum 40cm magas akváriumba fér bele. Persze fektetve is berakhatod, csak akkor nem fújja olyan jól a levegőt:

[link]

Nem olcsók de olyanok mint valami ipari szűrők, elég strapabírók. Nekem az egyik 5-6 éve megy mindennap és még nem romlott el. Asszem 3 év gari is volt rá alapból.

2010. dec. 17. 07:04
 10/15 anonim válasza:
23%

Az én tapasztalatom, hogy estére nem kell lámpa. (Nem bírnék aludni.) Halak sem pihennek.

A szűrő sem megy egész éjjel a levegőztető is kikapcsol.

22:27 "Neked szükséged van éjszaka levegőre? :D"

Nem is nyitott ablaknál alszol - főleg mostanában....

Szóval két időzítővel oldottam meg a halaim éjszakai pihenőjét.

Az egyik a világítást kapcsolja be 7:30 -kor és este 20:30 kor kikapcsol.

A másik a keringetőt - levegőztetőt - fűtést kapcsolja be 6:00 -kor és 22:30 kikapcsol.

Évek óta így működik - még nem panaszkodtak )))

Bár nagyon függ ez halfajtáktól is (nekem sügereim vannak)

2010. dec. 17. 10:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!