A halaknak éjjel is kell a levegözetetö?
Ma lettek halaink, viszonylag jól türtek mindent!
Ettek szépen, a höfok megfeleö, az megy éjjel is!
A levegözetetönek menni-e kell mindig?
Illetve a neont kikapcsolhatom, vagy hagyjam?
Igen! esöztetöt vettem hozzá, és nagyon hangos ahogy csobog a viz, és mióta be van kapcsolva már vagy 10-szer mentem pisilni:)
Kikapcsoltam , de akkor ezek szerint nem baj:)
A világitás nem megy, az nem létfonotsságú, a melegitö meg automatikus!
Köszönöm a válaszod!
na ennyire hülye azért nem vagyok!!!!
Levegöt kapnak a vizböl oldott oxigénböl...tudod???
Nem mindegy, hogy levegőztetőről vagy szűrőről van-e szó.
Mivel te azt mondod, esőztető van rajta, az szűrő, ami persze levegőztet is, de nem ez a fő funkciója. Mivel baktériumkultúra alakul ki benne, nem szabad kapcsolgatni, állandóan mennie kell. Ha kikapcsolod éjszaka, a benne élő hasznos bacik elpusztulnak, bekapcsolásnál pedig bepumpálod őket a vízbe. Tehát ezt nem szabad. Viszont csobognia nem kell állandóan, ha leveszed vagy víz alá nyomod az esőztetőt éjszakára, akkor szinte semmi hangja nem lesz.
Minden jót a halacsokhoz!
Nekem is volt egy esőztetős szűrőm, de csak úgy 1 hónapig, mert rohadt idegesítő volt a hangja.
Most Eheim szűrő van benne, ez nem fúj olyan bazi sok levegőt egyébként, de szerintem pont opimális.
Persze lehet állítgatni, hogy mennyit fújjon:
Nem tudom neked mekkora akváriumod van, de 30-60 literhez árulják ezt a fajtát:
60-160 literhez meg létezik ez. De ez csak minimum 40cm magas akváriumba fér bele. Persze fektetve is berakhatod, csak akkor nem fújja olyan jól a levegőt:
Nem olcsók de olyanok mint valami ipari szűrők, elég strapabírók. Nekem az egyik 5-6 éve megy mindennap és még nem romlott el. Asszem 3 év gari is volt rá alapból.
Az én tapasztalatom, hogy estére nem kell lámpa. (Nem bírnék aludni.) Halak sem pihennek.
A szűrő sem megy egész éjjel a levegőztető is kikapcsol.
22:27 "Neked szükséged van éjszaka levegőre? :D"
Nem is nyitott ablaknál alszol - főleg mostanában....
Szóval két időzítővel oldottam meg a halaim éjszakai pihenőjét.
Az egyik a világítást kapcsolja be 7:30 -kor és este 20:30 kor kikapcsol.
A másik a keringetőt - levegőztetőt - fűtést kapcsolja be 6:00 -kor és 22:30 kikapcsol.
Évek óta így működik - még nem panaszkodtak )))
Bár nagyon függ ez halfajtáktól is (nekem sügereim vannak)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!