A község egyik lakosa kutyát és macskát fogyaszt, segítség kell, milyen jogi lépéseket tehetünk ellene?
Sziasztok!
Nagyközségben élünk, Magyarország déli részén. A faluban él egy középkorú nő, és a párja, akik rendszeresen ellopják a többi lakó, szomszéd háziállatát - jelen esetben kutyát, és macskákat... - akiket sajnálatos módon el is fogyasztanak. Kínozzák őket, lenyúzzák.. az udvaruk tele van lenyúzott kutya bőrrel, csonttal. :(
Nekünk is eltűnt a barátságos cicánk (kizárásos alapon sejtem, hogy ő vitte el).
Kihez, hova tudunk fordulni a történettel, hogy ne csak egy ingyom-bingyom figyelmeztetést kapjon, hanem történjen már valami drasztikus is... A sztori valós, nem kitaláltam, folyamatos probléma van a nővel!
Van valami jogi korlátozás erre?! Sajnos a törvényekben nem találtam, ám ha van valaki, aki okosabb..
"az udvaruk tele van lenyúzott kutya bőrrel, csonttal. :( "
Akkor még talán az ÁNTSZ (nem tudom most hogy hívják őket) is foglalkozna vele. Fertőzésveszélyes.
Én is ezen a véleményen vagyok.
Nálunk ugyan nem szerepelnek az étlapon, de szerintem semmi nem tiltja, hogy kutyát egyél.
Nem is haszonállatot, hanem a nyuszit állítanám párhuzamba ezzel. Az emberek felének házi kedvenc, a másik felének meg bogrács alap.
Törvényileg egy haszonállatot úgy kell levágni, hogy előtte valamilyen formában elkábítod. Ha ez is teljesül, akkor még nagyon állatkínzásról sem beszélhetünk.
A lopás az igen! Az már rendőrségi ügy (lenne).
Amúgy félreértés ne essék. Nagy kutyás vagyok ... eszembe nem jutna, hogy kajaként tekintsek rá.
Egyébként én ezzel elsőként Tornóczky Anitát keresném meg a facebook-on, biztos nem hagyná hidegen.
De elég lehet egy sima facebook poszt is erről, már meglesz az ügy nyilvánossága.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!