Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Palacsintatésztában/orly...

Palacsintatésztában/orly tésztában sütött ételeket sütőben hogyan lehet elkészíteni?

Figyelt kérdés

Először is kérek mindenkit, fogadja el, hogy most sütőben kell készíteni, serpenyöben, olajban nem lehetséges (egészségügyi okok miatt).

A problémám a következő: ha a tésztába bemártom az ételt, a sütőben szétfolyik a tepsiben a tészta, és mire megsülne, az alja odaragad, amit utána alig lehet elmosogatni. Sok különbözö receptet próbáltam, de az eredmény mindig ugyanaz, ezért gondolom, nem a recept a gond, hanem valami a technológiával.

A neten talált receptekben, videókban meg szépen rajta marad a tészta, és nem sül le semmi az aljára.

Aki szokott ilyen módon sütni valamiket, segítsen, mi lehet a probléma!

Előre köszönöm, ha segít valaki.



#palacsintatésztában sütés
máj. 1. 19:58
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
64%

Úgy érted ilyen toad-in-the-hole vagy Yorkshire pudding dolgot sütsz?


A sütôben elômelegitett olajra rakom rá.

máj. 1. 20:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/18 A kérdező kommentje:

Nem, a húst vagy zöldséget palacsintatésztába kell mártani, utána egy tepsiben egymás mellé tenni és megsütni.

Alapesetben olajban szokták kisütni, mint a rántott húst, de most olajmentesen, sütőben kellene. Több olyan recept van, ahol így sütik, az eredmégy mindig szép, minden oldalon sült tésztás darabkák, nekem meg felül van valamennyi tészta, alul meg egybefüggő tésztaréteg az összes darab alatt.

máj. 1. 20:08
 3/18 anonim ***** válasza:
94%
Igazából a forró olaj nem hagyja szétfolyni, hanem egyből kvázi kéregként rásül. Próbálhatod nagyon sűrű tésztával sütőpapíron, és mondjuk liszt helyett keményítővel, de őszintén, szerintem szar lesz.
máj. 1. 20:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/18 anonim ***** válasza:
24%

Én Angliában élek, a Yorkshire pudding tészta és a palacsinta tészta az ugyanaz.

Szó szerint ugyanaz a tasak.

[link]



A toad-in-the-hole így készül, mint ahogy te írod, palacsinta tésztába bele a virslit, aztán sütôbe be.

máj. 1. 20:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/18 A kérdező kommentje:

Itt éppen az lenne a lényeg, hogy olajmentesen süljön, szerintem valami vagy a tészta állagával nem stimmel, vagy valamit rosszul csinálok.

Máshol (étterem) ettem más ilyen módon készítve, nem volt rossz, valamivel szárazabb volt a külseje, mint olajban sütve.

máj. 1. 20:13
 6/18 anonim ***** válasza:
100%

Hmm, olaj nélkül?


Tuti nem valami airfryer dolgot ettél?

máj. 1. 20:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/18 anonim ***** válasza:
100%
Ha esetleg sűrűbbre csinálod és ráfagyasztod a tésztát? Előmelegített forró sütő utána, hátha nem folyna le.
máj. 1. 20:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/18 A kérdező kommentje:

4-es: itt egy recept, mert nem ugyanarra gondolunk, itt kevés a tészta, csak bunda rajta:

[link]

6-os: nem, rendes sütöben, sütöpapíron sütik, csak az eredmény nem oylan, mint a linkben a képen

máj. 1. 20:24
 9/18 A kérdező kommentje:
7-es: ez lehet megoldás, ha a tészta hideg, akkor esetleg rajta marad. Köszi az ötletet!
máj. 2. 08:36
 10/18 anonim ***** válasza:
90%
Esetleg próbáld szilikonos muffin formában de egy pici olaj kell bele.
máj. 2. 08:36
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!